Eagles-goalie Noppert pakt record, maar denkt nog niet aan Oranje

9 april 2022, 10:15

Hoewel Go Ahead Eagles vrijdagavond een ruime 4-0 overwinning boekte op Willem II, was doelman Andries Noppert de grote uitblinker bij de ploeg uit Deventer. En dat was niet voor het eerst dit seizoen. Noppert verkeert in uitstekende vorm. Zijn clean sheet tegen Willem II betekende een record, op een avond dat hij door de supporters Oranje in werd gezongen.

Go Ahead Eagles heeft een geweldige week achter de rug. Nadat de ploeg van Kees van Wonderen vorige week een flinke tik had uitgedeeld aan rivaal PEC Zwolle, volgde vrijdagavond dus een 4-0 overwinning op Willem II. Een klinkende, maar ook een geflatteerde zege. Willem II had een lange tijd namelijk het betere van het spel én de beste kansen. Maar de Tilburgers kregen de bal er maar niet in. En dat had de thuisploeg vooral te danken aan haar doelman. Noppert hield voor de derde opeenvolgende wedstrijd zijn doel schoon. De laatste keer dat dit in de Eredivisie gebeurde bij Go Ahead Eagles, was 36 jaar geleden.

''Dat meen je? Dat is dan een mooi record'', citeerde Voetbal International Noppert voor de camera van ESPN. De doelman blonk uit met enkele fraaie reddingen, waaronder op een poging van Jizz Hornkamp. Daarmee voorkwam Noppert een Tilburgse aansluitingstreffer. ''Hier krijg ik zelf ook een goed gevoel van als ik de beelden bekijk. Dat heb je toch niet bij heel veel reddingen. Ik hoop dat ik nog vaker zo'n redding ga maken, maar dit gebeurt je niet iedere week, zo is het wel. Nu kon ik het team helpen, het was ook wel op een redelijk belangrijk moment.''

Noppert in Europa én Oranje? 

Dankzij de overwinning op Willem II is Go Ahead Eagles definitief zeker van een langer verblijf in de Eredivisie. Waar de ploeg uit Deventer bij aanvang van dit seizoen werd genoemd als een van de degradatiekandidaten, is ze nu dus al een paar speelronden voor het einde zeker van lijfsbehoud. Sterker nog, Van Wonderen en zijn manschappen kunnen zich nog kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. ''We moeten nu elke wedstrijd benaderen als een finale en dan gaan we kijken wat er nog meer in het vat zit'', aldus Noppert.

Wellicht een uitverkiezing voor Oranje? Als het aan de Go Ahead Eagles-supporters ligt wel. Zij zongen hun doelman vrijdagavond al het Nederlands elftal in. 'Noppert in Oranje' klonk het op de tribunes van de Adelaarshorst. Dat is leuk, maar pff. Het is mooi dat ze het zeggen, maar ik weet van mezelf dat het heel ver weg is. Daar sta ik geen seconde bij stil'', is de sluitpost realistisch. Of Nopper volgend seizoen überhaupt nog onder de lat staat in Deventer, is nog maar de vraag. Hij is namelijk in het bezit van een aflopend contract. 

Lees ook: Noppert over toekomst: "Barcelona

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen