Radeloosheid bij Willem II: "Dan kunnen we er beter mee stoppen"

8 april 2022, 23:40

Kevin Hofland was vrijdagavond flink teleurgesteld in het verdedigen van zijn Willem II. Terwijl de veldverhoudingen niet eens zo uit balans waren, verloren de Tilburgers toch met 4-0 van Go Ahead Eagles. De trainer had een duidelijk idee waar dat aan lag.

"We zeggen altijd: voetbal is aanvallen en verdedigen, maar we hebben niet verdedigd", haalde Hofland voor de camera van ESPN uit naar zijn eigen spelers. "Als je ziet hoe kinderlijk we ons in duels laten afbluffen... Op één moment stond een man helemaal vrij. Er wordt iets van gezegd, maar we luisteren gewoon niet. We laten hem gewoon staan en vervolgens zit 'ie erin. Het is mannenvoetbal hè, dood of de gladiolen. Zeker in deze fase."

Hofland denkt dat zijn ploeg wel degelijk bewust is van de belangen, maar zag dat op het veld niet terug. "Als je het verschil ziet hoe agressief zij hun duels ingaan en hoe wij dat doen... Ik heb net tegen de spelers ook gezegd: als je dat niet voor elkaar krijgt, dan kun je beter stoppen. Ik denk dat ze er wel van doordrongen zijn. Het is onze verantwoordelijkheid om de jongens dat duidelijk te maken door middel van beelden en trainingen."

Willem II staat nog altijd een punt boven de degradatiestreep, maar speelde één wedstrijd meer dan PEC Zwolle (verschil van drie punten), twee meer dan Fortuna Sittard (één punt) en drie meer dan Sparta (één punt). Die ploegen zouden de Tilburgers dit weekend in theorie allemaal nog voorbij kunnen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen