Emmen klaar voor promotiefeest; geen nieuwe hoofdrol Ihattaren

8 april 2022, 22:01

Een terugkeer naar de Eredivisie kan FC Emmen bijna niet meer ontgaan. De ploeg pakte vrijdagavond drie punten tegen Jong AZ (3-0) en zag achtervolger Excelsior wederom pijnlijk onderuit gaan tegen Telstar (1-4). FC Volendam boekte eindelijk weer eens een overwinning en ligt op koers voor het tweede promotieticket. 

FC Emmen - Jong AZ 3-0

Te beginnen met FC Emmen, dat maar blijft doordenderen richting de titel in de Keuken Kampioen Divisie. Vorige week pakte het weliswaar slechts een punt na vijf zeges op rij, maar vandaag konden er gewoon weer drie worden bijgeschreven. Verdediger Miguel Araújo zette de ploeg al binnen drie minuten op een 1-0 voorsprong tegen Jong AZ. Na rust werd de score verder uitgebreid door Ole Romeny en Rui Mendes. Met de 3-0 zege blijft Emmen zes punten los staan in de strijd om de titel, maar - belangrijker - kan er volgende week al een groot feest gevierd worden. Als het in Dordrecht ook weet te winnen, is promotie naar de Eredivisie al een feit. 

FC Volendam - De Graafschap 3-1

Lang was het dit seizoen FC Volendam dat de beste papieren had, maar de afgelopen weken ging het helemaal mis voor de ploeg van Wim Jonk. De laatste zes wedstrijden leverden slechts drie punten en geen enkele overwinning op, waardoor het gat met de nieuwe koploper FC Emmen was opgelopen tot liefst zes punten. Vandaag deed het dan eindelijk weer eens goede zaken in de titelrace. Door doelpunten van Robert Mühren, Daryl van Mieghem en Koen Blommestijn werd De Graafschap met 3-1 verslagen (Mees Kaandorp scoorde namens de bezoekers). Ook Volendam ligt dus nog op koers voor directe promotie, al is het daarvoor wel te hopen dat de zege van vandaag een definitief einde betekent van de reeks van de laatste weken.

Excelsior - Telstar 1-4

Excelsior begon als de nummer drie van de KKD, maar werd uiteindelijk de grote verliezer van deze speelronde. Een week na de zeperd in Almere (3-0) ging het ook in eigen huis mis. Telstar, de nummer zeventien van de competitie verraste en was met liefst 1-4 te sterk. Voor de eerste goal van Sven van Doorm waren slechts zes minuten nodig, waarna Jip Molenaar de score binnen het halfuur verdubbelde. Mats Wieffer deed nog iets terug namens de Rotterdammers, maar via Ozan Kökcü was de marge kort na rust opnieuw twee. In de slotfase werd dat zelfs drie dankzij een prachtgoal van Anwar Bensabouh. Excelsior verloor en zag FC Eindhoven met een 3-1 zege op Almere City de derde plaats overnemen. Directe promotie is daarmee nu wel heel ver weg.

Roda JC - Jong Ajax 2-2

Bij Roda JC - Jong Ajax waren de ogen vooral gericht op Mohamed Ihattaren, die afgelopen maandag zijn basisdebuut bekroonde met een fraaie treffer. Dit keer kon hij zich echter een stuk minder laten gelden. Wel kreeg hij de assist op de 0-1 op zijn naam, al was dat doelpunt voor 99% de verdienste van Naci Ünüvar, die na een fraaie actie met ietwat geluk de keeper wist te passeren. Voor Ihattaren duurde de wedstrijd overigens slechts 45 minuten. Bij zijn wissel stond het al 1-1 dankzij Patrik Pflücke en de aangever van dat doelpunt, Dylan Vente, zou kort na rust ook de 2-1 voor zijn rekening nemen. Het duurde echter niet lang voordat Kristian Hlynsson er weer 2-2 van maakte, waardoor Roda JC de laatste stiekeme hoop op directe promotie verloren zag gaan.

Overige uitslagen: 

FC Eindhoven - Almere City 3-1

ADO Den Haag - Helmond Sport 2-1

NAC Breda - VVV-Venlo 3-1

FC Den Bosch - FC Dordrecht 3-0

TOP Oss - Jong PSV 2-0

MVV - Jong FC Utrecht 2-4

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen