Bosz erkent problemen met speelstijl: "Bij Ajax drie maanden"

8 april 2022, 21:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Peter Bosz staat inmiddels bijna een jaar aan het roer bij Olympique Lyonnais. Toch moest hij donderdag concluderen dat hij zijn ploeg nog altijd niet zo kan laten spelen zoals hij het liefst zou willen. Hij stelde nog meer tijd nodig te hebben en verwees daarbij onder meer naar zijn periode bij Ajax.

Voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen West Ham United (die in 1-1 zou eindigen) kreeg Bosz de vraag of Lyon al speelt zoals hij zou willen. "Om eerlijk te zijn, nee", antwoordde hij aan RMC Sport. "We zijn niet goed genoeg om al onze wedstrijden negentig minuten lang aanvallend te spelen, hoog druk te zetten en veel aan de bal te zijn. Het lukt ons niet om zo te spelen. Het frustreert me niet, maar natuurlijk had ik het graag anders gezien. We werken eraan, maar het is niet altijd mogelijk."

Bosz haalde echter enkele redenen aan waarom het logisch is dat zijn ploeg na bijna een heel seizoen nog niet zo ver is. "Ik kwam binnen in een nieuw land en sprak nog niet goed Frans. Dat maakt het lastiger om een nieuw systeem te implementeren. Ook voor de spelers is het niet makkelijk. Het heeft wat tijd nodig. Ik denk dat we al veel beter spelen dan aan de start van het seizoen, maar het is nog verre van perfect."

Hoe lang Bosz dan wel nodig denkt te hebben? "De eerste vraag die ik mezelf stel als ik in een nieuw land begin, is altijd hoeveel tijd ik heb. Ik weet het niet. In Israël (Maccabi Tel-Aviv, red.) was dat een maand, bij Ajax drie maanden en hier is het inmiddels al acht. Het verschilt. Het ligt ook aan de kwaliteit van de spelers, aan het land en aan veel andere factoren."

Lees ook: Wie moet Ten Hag vervangen? Bosz en 'verboden optie' genoemd

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen