Bodø/Glimt doet aangifte na 'fysieke aanval' van staflid AS Roma

8 april 2022, 20:48

De Conference League-wedstrijd tussen Bodø/Glimt en AS Roma (2-1) kende vrijdag een bijzondere nasleep. De Noorse stuntploeg kondigde namelijk aan aangifte te doen tegen Nuno Santos, de keeperstrainer van Roma. De reden daarvoor is dat hij Bodø/Glimt-hoofdtrainer Kjetil Knutsen in de spelerstunnel fysiek zou hebben aangevallen. 

Santos zou zich in de dug-out al meermaals misdragen hebben, maar ondanks klachten van Noorse zijde greep de arbitrage niet in. Het resulteerde in een 'fysieke aanval' in de spelerstunnel, zo lichtte Knutsen zelf toe op de clubwebsite: "Hij greep me bij mijn keel en duwde me tegen de muur. Van nature ben ik rustig, maar het is niet meer dan normaal dat ik me hier moest verdedigen." Knutsen voegde daaraan toe dat hij geen problemen heeft met adrenaline en toewijding tijdens een wedstrijd, maar dat dit 'intimiderende gedrag' niets met voetbal te maken heeft.

Daar kwam volgens de Noorse club nog bij dat AS Roma het incident in de doofpot probeerde te stoppen. 'Roma bestookt de media met onwaarheden, in een poging het onsportieve gedrag te verbergen.' De club stelde daarnaast dat er een video zou zijn waarop het incident te zien is. 'We eisen dat het publiek toegang krijgt tot deze video, die in het bezit is van de UEFA.'

"Glimt ziet geen andere keuze dan aangifte te doen tegen Nuno Santos. Dit is systematische provocatie, manipulatie en tot slot uiting van fysiek geweld tegen Kjetil Knutsen. We zijn ervan overtuigd dat een objectieve instantie de onjuiste beweringen van de staf van AS Roma zal negeren", zo stelde algemeen directeur Frode Thomassen tot slot. De club rekent op een reactie van de UEFA. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen