AZ wil De Wit, Jansen gecharmeerd van PEC Zwolle-smaakmaker

8 april 2022, 15:22

Hoewel Owen Wijndal onlangs zijn krabbel zette onder een nieuw contract bij AZ, heeft het er alle schijn van dat hij komende zomer een transfer gaat maken. In de zoektocht naar een vervanger hebben de Alkmaarders hun oog laten vallen op Mees de Wit, die dit seizoen een goede indruk maakt bij PEC Zwolle. Pascal Jansen noemt hem een 'interessante speler'.

Geheel toeval is het natuurlijk niet dat het vrijdagmiddag op de persconferentie van Jansen ging over de Alkmaarse interesse in De Wit. Zondagavond staan PEC Zwolle en AZ namelijk tegenover elkaar in de Overijsselse hoofdstad. De huidige nummer vier van de Eredivisie heeft onlangs een eerste bod uitgebracht op De Wit en de verwachting is dat er snel een akkoord zal worden bereikt over een transfer van de linkervleugelverdediger. Jansen steekt de interesse in ieder geval niet onder stoelen of banken. ''Mees ontwikkelt zich goed en hij is ook een jongen die prima in ons profiel zou passen'', werd de oefenmeester geciteerd door het Algemeen Dagblad.

Jansen legt uit waarom De Wit in het AZ-profiel past. ''Hij is een jongen van 23 en hij is Nederlands. Naar spelers als hij kijken we altijd. Zoals hij zijn er meer spelers die interessant zijn voor AZ.'' Maar voorlopig is De Wit 'gewoon' speler van PEC Zwolle en zal hij er alles aan doen om zijn mogelijke nieuwe werkgever zondag pijn te doen. In de eerste ontmoeting met AZ van dit seizoen was De Wit nog tweemaal trefzeker. Jansen is dat niet vergeten. Op basis van die wedstrijd zijn we gewaarschuwd, zei de coach. De Wit scoorde toen twee keer met zijn hoofd. Ik geloof niet dat hij dacht dat hij zo goed kon koppen.

Lees ook: AZ richt pijlen op revelatie van worstelend PEC Zwolle

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen