Kieft ziet twee gezichten bij 'spil' Veerman: "Iets meer doseren"

7 april 2022, 22:04   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Veerman heeft twee gezichten van zichzelf laten zien in de eerste helft van het Conference League-duel met Leicester City. De middenvelder zette in de tweede minuut ploeggenoot Mario Götze vrij voor de keeper met een prachtige pass, maar was ook een aantal keer slordig aan de bal.

"Hij is altijd overal bij betrokken. Hij is de spil", begint Wim Kieft de rustanalyse bij Veronica, die laat merken dat hij genoten heeft van de pass op Götze, waarbij de Duitse middenvelder te veel tijd neemt voor hij de trekker overhaalt. "Götze probeert te stiften. Hij denkt: de keeper gaat vallen, dan doe ik hem erover heen."

Veerman liet dus zijn klasse zien, maar de middenvelder gaf de bal ook een aantal keer te simpel weg. Kieft mist het evenwicht bij de Volendammer, die afgelopen winter voor zes miljoen euro de overstap maakte van SC Heerenveen naar PSV. "Hij mag iets meer doseren, wanneer hij risico neemt en wanneer niet. Hij heeft natuurlijk wel die geweldige pass in zich", aldus de oud-voetballer, die beide ploegen niet zag scoren in het eerste bedrijf. "Ik heb niet het gevoel dat het een kwartfinale is van een Europees toernooi."

PSV valt Kees Jansma vooralsnog niet mee. "Het is een prachtige voorhoede met Gakpo, Madueke en Zahavi, maar er gebeurt nog niet zo gek veel. Toch heeft PSV wel een serieuze kans om door te gaan tegen deze Engelse middenmoter. Ze zijn echt veel minder dan bijvoorbeeld Spurs en Arsenal, alle topwedstrijden verliezen ze."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen