Benzema oogst lof: "Van hetzelfde niveau als Johan Cruijff"

7 april 2022, 18:27

Karim Benzema heeft woensdagavond indruk gemaakt. De Franse aanvaller van Real Madrid was tegen Chelsea goed voor een hattrick, waardoor de ploeg een grote stap heeft gezet richting de volgende ronde van de Champions League.

Stade Rennais-trainer Bruno Genesio is lovend over zijn landgenoot, die in de vorig ronde ook al driemaal trefzeker was tegen Paris Saint-Germain. "Ik heb niet goed ontdekt dat hij tot de beste ter wereld behoorde, dat wist ik al. Voor mij is hij een van de beste spelers uit de geschiedenis. Hij staat op hetzelfde niveau als Johan Cruijff", aldus de oefenmeester op de persconferentie. "Bij alles wat hij doet, zit er een idee achter… zijn bewegingen en tactische keuzes zijn bewust."

Fabio Capello, oud-trainer van Real Madrid, is bij Sky Sports ook lovend over de spits. "Het is een veelzijdige speler, die doet denken aan Alfredo Di Stéfano. De jongere generatie zegt dat misschien weinig, maar voor de echte voetbalkenners zegt het heel veel", aldus de Italiaan. "Hij maakt belangrijke goals, is echt een leider op het veld. Hij is de allerbelangrijkste man voor de ploeg van Ancelotti."

Benzema scoorde woensdag dus een hattrick, waardoor hij de eerste Franse speler was die in een Champions League-campagne de dubbele cijfers haalde. De kans lijkt groot dat de aanvaller dat record verder kan aanscherpen. Real speelt sowieso nog een wedstrijd tegen Chelsea en de kans is groot dat hij met de Spaanse ploeg ook in de volgende ronde actief is na de 1-3 overwinning.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen