Oud-Feyenoorder hoopt dat 'bijzondere' Sinisterra record verbreekt

7 april 2022, 17:28

Luis Sinisterra kan donderdagavond een Feyenoord-record verbreken. De vleugelaanvaller staat dit seizoen op acht Europese doelpunten. Het record is voor Lex Schoenmaker, die in de voetbaljaargang 1973/1974 één keer vaker scoorde in internationale wedstrijden. De oud-voetballer hoopt van harte dat zijn prestatie tegen Slavia Praag uit de boeken wordt geschoten.

"Ik hoop dat Luis mijn record in de dubbel tegen Slavia Praag al weet te verbeteren, want dat betekent dat de kans groot is dat Feyenoord in de halve finale staat", vertelt de voormalig aanvaller in De Telegraaf. Hij is lovend over de Colombiaanse vleugelspits. "Heel bijzonder is dat hij zijn snelheid combineert met een hele korte passeeractie. Daardoor kan hij zelfs in een kleine ruimte in een overvol strafschopgebied beslissend zijn. De finesse van het afwerken, dat kan beter."

Sinisterra kwam als tiener vanuit zijn vaderland naar de Kuip en had het in het begin moeilijk. Volgens Schoenmaker is dat 'niet zo vreemd' op die leeftijd. "Hij moest nogal wat hindernissen over. Het publiek zag het niet direct zitten en was nogal vooringenomen, je hoorde vaak: 'het zal wel niets zijn'. Jaap Stam zag het bij zijn komst naar Feyenoord echt in die jongen zitten. Hoewel Stam snel vertrok, zette Sinisterra die opwaartse lijn gewoon door en is hij gegroeid naar z'n huidige niveau."

De aanvaller is uitgegroeid tot smaakmaker en sterspeler in de havenstad. Dit seizoen scoorde hij in alle competities al negentien keer, terwijl hij ook nog elf keer de aangever was bij een doelpunt. Dat grote aantal assists is voor Schoenmaker de bevestiging dat Sinisterra veel kwaliteiten heeft. "Want zelfs als hij erdoorheen flitst, ziet hij wat om zich heen gebeurt", aldus de oud-voetballer. "Voor mij is hij niet meer uit de basis weg te denken en is de man die het verschil maakt in de aanval van Feyenoord."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen