Dramatische statistiek onderstreept giga-keepersprobleem PSV

7 april 2022, 13:23

Roger Schmidt kiest er in de kwartfinale van de Conference League voor om Joël Drommel te passeren. Tegen Leicester City krijgt Yvon Mvogo dus de kans tussen de palen. Ook de Zwitser maakte afgelopen en dit seizoen geen onuitwisbare indruk op doel, zo blijkt uit een uiterst pijnlijke statistiek.

Opta berekende dat Mvogo in 44 wedstrijden voor PSV liefst vijftig keer moest vissen. Dat betekent dat hij iedere tachtig minuten een doelpunt om de oren kreeg. Daarmee presteert hij iets beter dan Drommel, die de bal gemiddeld om de 78 minuten uit zijn doel moest halen. De van FC Twente overgenomen doelman werd in 31 duels 36 keer gepasseerd.

Beide keepers hebben bovendien geen reddingspercentage om trots op te zijn. Mvogo keerde 65 procent van de schoten tussen zijn palen, terwijl Drommel zestig procent van de pogingen keerde. Eerder dit seizoen berekende de NOS dat Lars Unnerstall van FC Twente een reddingspercentage van 74,5 procent noteerde.

Drommel en Mvogo staan bepaald niet te boek als puntenpakkers, zo blijkt uit een pijnlijke statistiek. Op basis van de expected tegengoals-waarde had Drommel 5,1 treffers minder om de oren moeten krijgen. Wat dat betreft presteert de reservegoalie van het Nederlands elftal beter dan zijn Zwitserse collega, die negen doelpunten had moeten voorkomen.

Lees ook: Schmidt grijpt opnieuw in en passeert blunderende Drommel

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen