'Milan wil van Botman een van de duurste Nederlanders ooit maken'

7 april 2022, 11:40

AC Milan komt steeds dichter bij het aantrekken van Sven Botman. De Nederlandse verdediger staat al maanden op de radar van de Italiaanse club en lijkt na dit seizoen definitief te vertrekken bij LOSC Lille. Milan heeft inmiddels een akkoord bereikt over de transfersom voor de verdediger van de Fransen.

Volgens journalist Daniele Longo van Calcio Mercato zijn de onderhandelingen in een stroomversnelling geraakt. Botman moet voor een gegarandeerd bedrag van dertig miljoen euro de overstap gaan maken, maar dat bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot 33 miljoen euro. Inmiddels werken beide clubs aan de laatste details voor de overstap.

Lees ook: Grote ontwikkelingen: AC Milan 'heel dicht' bij komst Botman

Met dat bedrag zou Botman in één klap bij de duurste Nederlanders ooit gaan horen. Met een transfersom van 33 miljoen euro komt hij binnen op de negende plek van het all-time klassement, dat wordt aangevoerd door Frenkie de Jong (voor 86 miljoen euro naar FC Barcelona). Botman zou na Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt (beiden 85 miljoen) en Nathan Aké (45 miljoen) de duurste verdediger uit Nederland worden.

De voormalig Ajacied had ook de kans om bij Engelse clubs aan de slag te gaan. Onder meer Newcastle United hoopte lang op zijn komst, maar Botman heeft de Engelse aanbiedingen naast zich neergelegd. De verdediger wil namelijk hoe dan ook naar AC Milan. Gesprekken met legende Paolo Maldini hebben hem overtuigd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen