Ten Hag moet Ronaldo de deur wijzen: "Dwing je respect mee af"

Ten Hag moet Ronaldo de deur wijzen: "Dwing je respect mee af"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

6 april 2022 – Erik ten Hag is volgens ESPN akkoord met Manchester United om vanaf komende zomer de nieuwe trainer te worden. Daarmee staat de Nederlandse coach voor een lastig karwei, gezien van United wordt verwacht dat het meedoet om de titel en de club momenteel bezig is aan een dramatisch seizoen met de zevende plek in de Premier League. Ten Hag krijgt dan ook wijselijk advies: doorselecteren.

Mario Been vertelt bij Voetbalpraat dat hij het verstandig zou vinden als Ten Hag Cristiano Ronaldo de deur wijst. "Ik denk dat je dan toch de keuze moet maken voor het sterkste elftal, daar dwing je enorm veel respect mee af. Als dat nodig is en dat levert ook de gewenste resultaten op dan is het goed. Maar dat is natuurlijk wel de vereiste. Als je zoiets doet, dan moet je meteen presteren, want anders heb je direct de media al tegen en de publieke opinie omtrent het feit dat je Ronaldo er niet in zet."

Daarvoor is het dus wel cruciaal dat Ten Hag direct presteert. "Als je laat zien dat je het met andere spelers wel kan, dan is het goed. Ik hoop dat hij dat kan en dat hij komende zomer wat geld krijgt om te investeren. Dat is over het algemeen bij die club geen gebrek. Het is zo dat Ronaldo niet meer brengt wat hij altijd bracht, dus dan moet je doorselecteren."

Lees ook: Wie moet Ten Hag vervangen? Bosz en 'verboden optie' genoemd

Ook René van der Gijp vindt dat Ten Hag een frisse wind door Old Trafford moet laten waaien, zo vertelt hij bij Vandaag Inside. "Hij kan het niet slechter doen dan wat er de afgelopen jaren gebeurd is. Van Gaal bakte er niets van, Mourinho niet, Solskjaer was niks, het moet toch een keer goed gaan? Hij moet gretige gasten hebben. Spelers als Pogba, die de hele dag met zichzelf bezig zijn, moet je afscheid van nemen. Dat moet je niet hebben joh."

Reacties

gerelateerd