Benzema doet regerend CL-winnaar Chelsea pijn met primeur

6 april 2022, 22:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Karim Benzema was vanavond weer de reddende engel van Real Madrid. Waar de aanvaller in de vorige ronde van de Champions League al hoogstpersoonlijk Paris Saint-Germain uit het toernooi knikkerde met een hattrick was de Franse aanvaller nu opnieuw driemaal trefzeker. Het was genoeg voor een 1-3 overwinning.

Na 21 minuten mocht Benzema voor het eerst juichen. Na een geduldige aanval, waarbij de bal met twintig passes uiteindelijk bij de spits kwam door een uitstekende voorzet van Vinícius Júnior. Hij kopte de bal feilloos tegen de touwen en herhaalde dat kunstje drie minuten later nogmaals. Bij de verdubbeling van de marge was Luka Modric de man van de assist. Zo leek het een makkelijke avond te worden voor de Madrilenen, maar in de veertig minuten kwam de spanning terug. Ditmaal was Kai Havertz trefzeker met zijn hoofd.

Trainer Thomas Tuchel koos ervoor om in de rust twee nieuwe spelers in het veld te brengen om de achterstand weg te poetsen. Hakim Ziyech en Mateo Kovacic kwamen binnen de lijnen, waar N'golo Kanté en Andreas Christensen achterbleven in de kleedkamer. Na een minuut in de tweede helft was de marge weer verdubbeld door de Spanjaarden. Weer was Benzema trefzeker, al was dit een makkelijke treffer voor de spits door gerommel in de Engelse achterhoede.

Het was de elfde treffer van Benzema in dit Champions League-seizoen. Nog nooit lukte het een Franse speler om de dubbele cijfers te halen in één editie van het Miljoenenbal. Door de hattrick van de spits heeft Real een goede uitgangspositie gecreëerd voor de return in de Spaanse hoofdstad. Chelsea probeerde nog wel om de marge te verkleinen, maar door een gebrek aan scherpte, geluk en een knappe redding van doelman Thibaut Courtois lukte dat niet.