'Manchester United gaat na Ten Hag-twijfels praten met Tuchel'

6 april 2022, 19:05

Manchester United twijfelt dusdanig over de komst van Erik ten Hag dat de club nu ook kijkt naar andere kandidaten. Thomas Tuchel zou inmiddels ook in beeld zijn bij de Engelse grootmacht, die de afgelopen jaren te weinig prijzen gepakt heeft volgens de clubleiding. Dat moet veranderen, waardoor de zoektocht naar een trainer enorm serieus genomen wordt.

BILD weet dat de gesprekken met Tuchel inmiddels gestart zijn, maar het is de vraag of dat daadwerkelijk iets op gaat leveren. De oefenmeester van Chelsea heeft het namelijk naar zijn zin in Londen, waardoor hij het liefst bij de Blues blijft met een nieuw contract. In de Engelse hoofdstad is echter veel onzeker nu de Russische eigenaar Roman Abramovich de club gedwongen te koop heeft gezet. Mogelijk kan United profiteren van die onzekerheid.

Tuchel werkt sinds januari 2021 bij Chelsea. Hij verving daar Frank Lampard en zorgde meteen voor eremetaal. Hij won in anderhalf jaar tijd de Champions League, de Europese Supercup en het WK voor clubteams. Dat klinkt de beleidsbepalers van United als muziek in de oren, aangezien die club al jarenlang geen rol van betekenis speelt wanneer de prijzen worden verdeeld. De Duitse oefenmeester kan wellicht het tij keren.

De interesse voor Tuchel is mogelijk een hard gelag voor Erik ten Hag. De trainer van Ajax leek op weg naar Manchester en voerde ook al gesprekken met het bestuur, maar inmiddels is er toch twijfel ontstaan over de Nederlander.

Lees ook: 'United nog niet overtuigd van Ten Hag: meerdere minpunten'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen