Ziyech kijkt uit naar 'droomduel': "Is een totaal andere wedstrijd"

6 april 2022, 17:43

Hakim Ziyech won vorig seizoen met Chelsea de Champions League en is nog in de race om de titel te prolongeren. De aanvallende middenvelder, die dit seizoen Europees al betrokken was bij vijf doelpunten, neemt het op tegen Real Madrid en kijkt uit naar die kraker. Vorig jaar namen die ploegen het in de halve finale tegen elkaar op.

"De situatie is totaal anders. Real Madrid heeft een sterkere ploeg, met enkele jonge spelers. Het is een totaal andere wedstrijd deze keer", stelt Ziyech op de website van de Engelse topclub. "We weten hoe moeilijk het kan zijn tegen Real, maar we moeten ook niet vergeten te genieten. Doe je dat niet van zulke wedstrijden? Dan kun je beter een andere sport kiezen. Dit zijn de duels waar je van droomt."

Ziyech hoopt dat het lukt om de titel te prolongeren, al weet hij dat het moeilijk wordt tegen de koploper van Spanje. "Daar moeten we alles voor geven. Dit soort trofeeën win je niet vaak, dus we moeten er alles aan doen om de beker in Londen te houden", aldus Ziyech, die vol vertrouwen is in aanloop naar het duel met de Madrilenen. "Per ronde neemt dat toe. Na elke gewonnen wedstrijd krijg je meer het gevoel dat we hetzelfde kunnen bereiken als vorig seizoen."

De aanvallende middenvelder annex buitenspeler is dit seizoen op dreef voor de ploeg van Thomas Tuchel, waar hij vorig seizoen vaker genoegen moest nemen met een rol als wisselspeler. "Ik speel al een tijdje oké. Zelfs een kleine blessure heeft mijn vorm niet aangetast. Ik voel me goed en geluk. Dan komt het voetbal altijd vanzelf", besluit de oud-Ajacied.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen