Directeur CBV vertrouwt op Koeman én nieuwe generatie trainers

6 april 2022, 18:15

Niet alleen de KNVB was woensdag verheugd over de officiële aankondiging van Ronald Koeman als de volgende bondscoach. Ook de vakvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) heeft enthousiast gereageerd op zijn terugkeer. Directeur Mario Captein maakt Koeman van dichtbij mee en is lovend over de trainer.

In 2018 werd Koeman naast bondscoach ook voorzitter van de CBV. "De komst van Koeman gaf een enorme boost", herinnerde Captein zich in een interview met De Telegraaf. "Niet alleen voor het Nederlands elftal, dat toen even in een dip zat. Maar ook voor ons, als we bij verenigingen waren of bijeenkomsten hadden. Bij bestuursvergaderingen was Ronald er ook altijd bij. Dat was echt een meerwaarde. Hij was vooruitstrevend en modern."

Ook sportief heeft Captein veel vertrouwen in Koeman. "Destijds braken veel spelers net door, zoals Frenkie de Jong. Dat zijn nu gearriveerde spelers. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nu weer gaat lopen. Hij is de ideale kandidaat. Waarom zou je dan nog wachten?" Het terugvallen op Koeman wil Captein geen zwaktebod noemen. "Het gaat in golfbewegingen. Toen Koeman begon als bondscoach, zaten de spelers van Oranje juist even in een dipje. Nu lijkt dat misschien met onze trainers het geval."

"Maar ik denk dat dat wel meevalt", voegde hij daar direct aan toe. "We begonnen dit seizoen met Koeman bij Barcelona, Mark van Bommel bij VfL Wolfsburg en John van den Brom bij Racing Genk. Die zijn nu alle drie weg, maar we hebben Peter Bosz bij Lyon, Giovanni van Bronckhorst bij Rangers en Alfred Schreuder bij Club Brugge nog over. Dat zijn misschien niet de topclubs als Barcelona en Real, maar ik denk dat dat op termijn wel weer gaat komen. Met trainers als Erik ten Hag, Arne Slot en Pascal Jansen bijvoorbeeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen