Hoe de KNVB en Koeman elkaar snel weer gevonden hebben

6 april 2022, 11:21

Het was niet moeilijk voor de KNVB en Ronald Koeman om het eens te worden over een tweede termijn als bondscoach van Oranje. Beide partijen zagen een nieuwe samenwerking al snel zitten, aldus KNVB-directeur Marianne van Leeuwen. Zij vertelde aan het Algemeen Dagblad hoe het akkoord tot stand is gekomen. 

Het eerste telefoongesprek tussen de KNVB en Koeman vond half januari plaats. "We hadden aanvankelijk nog het idee om eerst een nieuwe directeur topvoetbal te vinden", blikte Van Leeuwen terug. "Die opvolger van Nico-Jan Hoogma zou daarna op zoek gaan naar de bondscoach. Maar op een ochtend werd ik wakker en dacht ik: we zijn eigenlijk gek. We weten niet of we snel een goede directeur vinden, terwijl er nú wel meteen goede kandidaat-bondscoach beschikbaar is voor na het WK in Qatar."

Zo werd in samenspraak met Hoogma en de Raad van Commissarissen besloten om eerst een bondscoach aan te stellen. "We hebben Ronald toen gebeld met de vraag of hij interesse zou hebben. Hij zei meteen dat hij ervoor open stond." Koeman stelde voor om later verder te praten, wanneer hij in Nederland was. Aangezien beide partijen er positief in stonden, was er geen haast. In februari werden inhoudelijk afspraken gemaakt en afgelopen dinsdag - bewust na de interlandperiode en WK-loting - werden de handtekeningen gezet.

Van Leeuwen verzekerde dat er geen 'oud zeer' is over de manier waarop Koeman eerder plotseling vertrok bij Oranje om aan de slag te gaan in Barcelona. Wel zijn daarover duidelijke afspraken gemaakt. "Het gesprek eind februari verliep gewoon goed. We hebben wel gezegd dat we graag écht commitment willen voor de komende tijd. En zo ziet Ronald het ook."

Lees ook: Eerste reactie Koeman: "Op die ingezette weg gaan we verder"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen