OFFICIEEL: Koeman keert terug bij Oranje als opvolger Van Gaal

6 april 2022, 09:11   Bijgewerkt: 6 april 2022, 09:18

Ronald Koeman gaat vanaf 2023 opnieuw aan de slag als bondscoach van Oranje. Dinsdagavond meldden verschillende media al dat het definitief was en de volgende ochtend werd het nieuws ook bevestigd door de KNVB. Koeman neemt het stokje na het WK in Qatar over van de huidige bondscoach Louis van Gaal.

Ook de al eerder genoemde duur van het contract werd door de KNVB bevestigd. Koeman ondertekende een verbintenis die hem tot en met het WK van 2026 bondscoach maakt, wat betekent dat hij - als alles goed gaat - twee eindtoernooien mee zal maken. Eerder gaf hij nog aan dat hij dat het meest miste, nadat hij tijdens zijn vorige termijn vroegtijdig vertrok voor zijn droombaan bij FC Barcelona.

"We zijn er erg blij mee dat Ronald volgend jaar terugkeert", reageerde KNVB-directeur Marianne van Leeuwen. "Tijdens zijn eerdere termijn als bondscoach heerste er grote tevredenheid over zijn werk en de resultaten. Vandaar dat ik, na intern beraad, samen met Nico-Jan Hoogma in gesprek ben gegaan met Ronald en zijn zaakwaarnemer Rob Jansen."

De KNVB gaf aan op tijd te willen anticiperen op het aanstaande vertrek van Louis van Gaal. Al van tevoren stond vast dat de huidige bondscoach 'slechts' tot het WK van dit najaar zal aanblijven. 'Om voor de periode daarna ook zeker te zijn van een bondscoach met ruime ervaring op het hoogste niveau, heeft de KNVB vroegtijdig het initiatief genomen om met Koeman in gesprek te gaan.'

Eerder legde De Telegraaf ook een verband tussen de vroege gesprekken met Koeman en de ziekte van Van Gaal, waarbij de aanstaande mogelijk eerder kan inspringen als de situatie daarom zou vragen. Of hij in een dergelijke situatie ook inderdaad eerder zou instappen, wordt niet vermeld. In principe begint hij dus op 1 januari en pas vanaf dan zal hij ook de pers te woord staan. 'Over de verdere invulling van Oranjes staf na 'Qatar' worden nu geen mededelingen gedaan.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen