Telegraaf: Koeman volgt Van Gaal na WK definitief op bij Oranje

5 april 2022, 23:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman gaat na het WK beginnen aan zijn tweede termijn als bondscoach van Oranje. Vanaf 1 januari 2023 gaat de oud-international weer aan de slag bij de KNVB. Koeman werkte tussen 2018 en 2020 al als bondscoach van Oranje en volgt Louis van Gaal op. Dat meldt De Telegraaf.

De interesse van de KNVB om Koeman na zijn mislukte avontuur bij FC Barcelona terug naar Zeist te halen, was al een tijdje bekend. De 59-jarige oefenmeester liet zelf ook al doorschemeren graag terug te keren bij de nationale ploeg. Ook meerdere internationals lieten zich in de media lovend uit over de opvolger van Van Gaal. Het is niet bekend wanneer de KNVB het nieuws zelf naar buiten gaat brengen.

Volgens De Telegraaf was het binnen de selectie duidelijk dat Koeman de nieuwe bondscoach moest worden. Van Gaal kondigde eind 2021 namelijk al aan dat hij hoe dan ook na het WK gaat stoppen. De ervaren trainer heeft goede hoop dat hij met zijn ploeg naar Qatar kan, ondanks dat hij momenteel een zware behandeling ondergaat vanwege prostaatkanker. Van Gaal liet zelf ook weten dat Koeman een geschikte opvolger is.

Koeman was tussen 2018 en 2020 succesvol als bondscoach bij Oranje. Hij bereikte de finale van de Nations League, waarin helaas verloren werd van Portugal. Daarna koos hij voor een avontuur bij Barcelona. Dat liep uiteindelijk niet zoals vooraf gehoopt en de oud-trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV werd na teleurstellende resultaten ontslagen. Nu kan hij met Oranje jagen op eerherstel en nieuwe successen.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen