Lopen de Leeuwinnen het WK mis door principieel besluit?

5 april 2022, 19:52

De KNVB besloot eind maart om geen interlands te spelen tegen Belarus, maar het is nog niet bekend welke gevolgen dat heeft. Het zou kunnen dat er een straf volgt met puntenaftrek. Voor de Leeuwinnen kan dat verstrekkende gevolgen hebben, omdat zij nog allesbehalve zeker zijn van deelname aan het WK.

En de dames zouden in de WK-kwalificatiereeks tegen Wit-Rusland moeten spelen, maar de KNVB besloot om dat niet te doen. Dat is anders dan bijvoorbeeld IJsland, dat op neutraal terrein wel speelt tegen het land dat politiek aan de kant van Rusland staat. In Zeist heeft men wel contact met de Europese voetbalbond, maar een oplossing of uitspraak in de kwestie is er nog niet gekomen.

Hoewel Oranje in theorie daardoor flink in de problemen kan komen, omdat het met IJsland een serieuze concurrent heeft dat in punten zelfs (tijdelijk) over de Leeuwinnen heen kan gaan in Groep C van de WK-kwalificatie. Toch staat aanvoerster Sari van Veenendal 'honderd procent' achter dit besluit van de KNVB, zo laat ze weten tegenover het Algemeen Dagblad.

Lees ook: KNVB neemt risico en weigert WK-kwalificatieduel met Belarus

"Of we op de hoogte gehouden worden? Ja, niet tot in detail, maar het lijkt me logisch dat we op de achtergrond geïnformeerd worden. Het is op dit moment iets dat speelt tussen de KNVB, de UEFA en de FIFA en dat is de situatie zoals die nu is", aldus Van Veenendaal. De Nederlandse voetbalbond onderhoudt contact met de UEFA om de situatie te bespreken. Overigens speelt Nederland nog een keer tegen IJsland, waarmee de achterstand kan worden goedgemaakt.

Stand:

1. Nederland: 5 gespeeld, 11 punten (+12)

2. IJsland: 4 gespeeld, 9 punten (+11)

3. Tsjechië: 4 gespeeld, 5 punten (+4)

4. Wit-Rusland: 3 gespeeld: 4 punten (+1)

5. Cyprus: 6 gespeeld, 1 punt (-28)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen