'FC Barcelona staat voor cruciale transferdagen'

'FC Barcelona staat voor cruciale transferdagen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

5 april 2022 – Het zijn cruciale dagen voor FC Barcelona wat betreft de aflopende contracten. De club hoopt de verbintenissen te verlengen van verdediger Ronald Araújo en talent Gavi én heeft de gesprekken met Ousmane Dembélé toch nog een keer geopend.

'Het is een cruciale dag voor de toekomst van Araújo', weet dagblad SPORT. Volgens het medium staat er een ontmoeting op de rol tussen het management van de doorgebroken verdediger. Daarbij wil de Uruguayaan een salaris dat past bij zijn doorbraak, terwijl FC Barcelona niet dezelfde fout wil maken en hem nu al een torenhoog loon wil geven. 'Het is cruciaal dat beide partijen dichterbij elkaar komen vandaag.' Zijn huidige contract loopt af in 2023. 

Verder is sportief directeur Mateu Alemany in Marrakech om tafel gegaan met Moussa Sissoko, de zaakwaarnemer van de Fransman. Hoewel de onderhandelingen al maandenlang moeizaam verlopen en een deal onmogelijk leek, zou er toch een nieuwe opening zijn. 'Het doel van de ontmoeting was om de spanning tussen de twee partijen te verlichten na het drama van de transferperiode in januari', schrijft SPORT. Destijds wilde de club hem verkopen, omdat hij niet wilde bijtekenen en komende zomer al transfervrij is.

Lees ook: 'Geruchten over FC Barcelona en Mbappé kunnen prullenbak in'

Dembélé verscheen dinsdag overigens op het trainingsveld van de club, terwijl de rest vrij was en zou zelf tevreden zijn met zijn huidige rol onder Xavi. Gavi was er niet, maar ook met hem wordt volop gesproken, maar FC Barcelona zou nog geen concreet voorstel hebben gedaan om zijn in 2023 aflopende contract te verlengen. Wel wil de Catalaanse grootmacht dolgraag door met het talent, al is het onduidelijk wat de naderende komst van Franck Kessié doet met zijn perspectief.

Reacties

gerelateerd