'Manchester United ziet in McClaren assistent-coach Ten Hag'

5 april 2022, 16:25

Als Erik ten Hag (52) naar Manchester United vertrekt, dan zou Steve McClaren (60) weleens herenigd kunnen worden met de huidige oefenmeester van Ajax. De Engelsman werkte eerder bij FC Twente goed samen met de coach en zou in beeld zijn voor een rol als assistent op Old Trafford. Volgens transferspecialist zou de Nederlander inmiddels 'op de hoogte zijn gebracht' van de plannen van de Engelse grootmacht. 

Dat meldt The Guardian. In het seizoen 2008/09 waren de rollen bij FC Twente nog omgekeerd, McClaren fungeerde als hoofdtrainer en Ten Hag was een van de assistenten. De Engelsman raakte in het ene seizoen dat ze samenwerkten zwaar onder de indruk van de trainer van Ajax en gaf zelfs te kennen dat de Tukkers zonder Ten Hag de landstitel nooit hadden gewonnen. Op het moment dat FC Twente kampioen werd, was de rechterhand van McClaren zelfs al een jaar vertrokken.

De Engelse trainer heeft een succesvol verleden bij The Red Devils, want onder Sir Alex Ferguson was hij ook een aantal jaar assistent – onder meer in het jaar dat de treble werd gewonnen. In hetzelfde interview vergeleek McClaren de legendarische Schotse manager met Ten Hag. Volgens hem was de coach van Ajax de enige die 'wedstrijden net zo kan analyseren' als Ten Hag.

Lees ookMcClaren houdt lofzang over Ten Hag: "Nog nooit zoiets gezien"

McClaren was eerder bondscoach van Engeland en werkte succesvol bij Middlesbrough. Daarna was hij met wisselend succes actief bij VfL Wolfsburg, Nottingham Forest, FC Twente, Derby County en Newcastle United. Sinds eind 2019 heeft hij geen actieve rol meer in de voetballerij, maar een terugkeer is volgens de Engelse media dus niet uitgesloten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen