Vader kondigt einde imposante voetballoopbaan Higuaín aan

5 april 2022, 14:17   Bijgewerkt: 5 april 2022, 14:41

Gonzalo Higuaín is bezig aan zijn laatste seizoen als profvoetballer. Dat maakte de vader van de Argentijnse topspits bekend. Higuaín maakt het lopende seizoen (dat tot december duurt) af met Inter Miami en hangt daarna zijn voetbalschoenen aan de wilgen. 

Jorge Higuaín, de vader van Gonzalo, werd door TNT Sports gevraagd naar de toekomst van zijn zoon. "Gonzalo vertelde me dat hij aan het einde van dit jaar stopt met voetballen. Ik hoop dat hij in een andere functie doorgaat, want daar is hij helemaal klaar voor. Het zou zonde zijn als hij dat niet zou doen."

Higuaín begon zijn loopbaan bij het Argentijnse River Plate, maar verruilde zijn thuisland in 2007 voor Real Madrid. Vervolgens speelde hij bij Napoli, Juventus, AC Milan en Chelsea, om in september 2020 naar het Amerikaanse Inter Miami te verhuizen.

Met zowel Juventus als Real Madrid werd Higuaín drie keer landskampioen, en met Chelsea won hij in 2019 de Europa League. Daarnaast was de 75-voudig international (31 doelpunten) actief op drie WK's met Argentinië. In totaal speelde Higuaín 681 wedstrijden en scoorde hij 321 keer. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen