Haaland kent bizarre marktwaardestijging, ook Danjuma klimt

5 april 2022, 11:07

Vanwege de afkoopsom in het contract van Erling Haaland zal hij bij Borussia Dortmund niet voor de hoofdprijs vertrekken, maar de transferwaarde van de Noor blijft maar stijgen. De website Transfermarkt.nl heeft de grootste stijgingen in beeld gebracht, waarin vooral de waarde van Haaland opvalt. Ook Oranje-international Arnaut Danjuma is veel meer waard geworden.

Toen Haaland in het begin 2019 nog uitkwam voor het Oostenrijkse Red Bull Salzburg viel hij positief op, maar was hij nog niet veel waard. Haaland had destijds een marktwaarde van slechts vijf miljoen euro, waarna Borussia Dortmund hem in Salzburg oppikte. Drie jaar later is de waarde van Haaland met maar liefst 145 miljoen euro gestegen. De Noorse aanvalsleider heeft gigantisch veel indruk gemaakt in dienst van Der Borussen, waardoor hij nu 150 miljoen euro waard is.

Haaland mag zich hierdoor de op één na meest waardevolle speler ter wereld noemen. Alleen Kylian Mbappé, die een marktwaarde van 160 miljoen euro heeft, staat nog boven de 21-jarige spits. Desondanks is de marktwaardestijging van Haaland wel de grootste van alle spelers ter wereld sinds juli 2019. Het torenhoge bedrag van 150 miljoen gaat Borussia Dortmund echter niet voor hem krijgen, aangezien er een afkoopsom van 75 miljoen euro in zijn contract staat.

Naast Haaland zijn er ook veel andere spelers flink gestegen op de lijst. Zo is FC Barcelona-middenvelder Pedri nu tachtig miljoen euro waard, terwijl ook Dusan Vlahovic met een marktwaarde van 85 miljoen euro ook geklommen is op de lijst. De Nederlander die sinds de zomer van 2019 het meest gestegen is, is Villarreal-aanvaller Danjuma. De razendsnelle buitenspeler was 38 miljoen euro waard, maar heeft inmiddels een prijskaartje van vijftig miljoen euro aan zich hangen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen