Ook Ajax was in de markt voor Drommel: "Op mentale afgetest"

5 april 2022, 09:01

Joël Drommel is bezig aan een beduidend mindere periode in zijn keeperscarrière. Bij PSV wisselt hij fouten af met onzekere momenten en dus is er veel kritiek op hem. PSV lijkt een grote fout te hebben gemaakt door vele miljoenen voor hem op tafel te leggen, maar het was ook niet ondenkbaar geweest dat hij bij Ajax onder de lat had gestaan.

Dat vertelt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast Kick-Off van De Telegraaf. "De week voordat hij naar PSV ging, heeft Drommel zelf nog gevraagd of Ajax geen belangstelling had. Ajax heeft hem echt op het mentale deel afgetest. Ik hoorde ook dat hij zich heel oncomfortabel voelt bij het Nederlands elftal. Als je bij je club zo onder vuur ligt, dan kan ik me dat wel voorstellen. De supporters zijn wel klaar met hem."

Toch lijkt Drommel zijn basisplaats bij PSV voorlopig te behouden. "Op een gegeven moment koos Roger Schmidt voor Mvogo, die ging toen enorm lelijk in de fout tegen AZ. Toen keerde Drommel onmiddellijk weer terug onder de lat, omdat hij nog langer onder contract stond. Volgens mij was het de clubleiding die zich daarmee bemoeide. Het is eigenlijk heel gek, als je die beslissing neemt, dan doe je dat niet voor één wedstrijd. Nu heb je wel met Drommel te doen."

Lees ook: Pérez heeft medelijden met Drommel: "Werd steeds kleiner"

Valentijn Driessen begrijpt dan ook niet dat hij is opgeroepen voor Oranje. "Dat mentale gedeelte, daar gaat het om in de top. Je kan best eens een goal tegen krijgen, maar dan moet je wel direct door. Daarom was het opvallend dat hij toch weer bij het Nederlands elftal zat. Frans Hoek die werkt met hem en moet dit ook weten. Die moet weten dat hier zijn zwakte ligt. Dan kun je hem niet selecteren voor het Nederlands elftal. Stel je voor dat hij erin moet, dan begint hij te shaken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen