Stoppende Dean vertelt: "Dreigden bom op mijn huis te gooien"

5 april 2022, 07:46

Al meer dan twintig jaar is Mike Dean een van de meest flamboyante scheidsrechters uit het Engelse profvoetbal. De arbiter heeft inmiddels aangegeven er na dit seizoen de brui aan te geven. Het leven van een scheidsrechter gaat namelijk niet altijd over rozen. In een openhartig interview met de BBC vertelt hij over de impact van zijn werk op zijn privéleven.

Vorig jaar keerde voetbalclub Fulham weer terug op het hoogste niveau. Daarmee keerde ook de Londense derby tussen Fulham en West Ham United terug en Dean kreeg daarover de leiding. Nadat hij West Ham-middenvelder Tomas Soucek met een discutabele rode kaart van het veld had gestuurd, werd hij bedreigd door de harde kern van de club. "Mijn dochter kreeg doodsbedreigingen. Ze gaven aan dat ze wisten waar ik woonde en dreigden een benzinebom op mijn huis te gooien."

"Dat was echt heel heftig en mijn familie was er meerdere weken flink van ontdaan. Toen heb ik aangegeven dat ik voorlopig even niet wilde fluiten, gezien ik met mijn hoofd ergens anders was en bij mijn familie moest zijn." Dean erkende wel dat hij fout zat bij de rode kaart. Toen hij weer bereid was om te fluiten, maakte de FA echter een zeer opmerkelijke beslissing.

"Uiteindelijk kreeg ik vier weken na het incident wéér West Ham United te fluiten. Daar was ik wel verrast over. Ik heb toen mijn excuses aangeboden aan Soucek en hij reageerde daar heel goed op." Daarnaast vertelt Dean dat hij geschrokken is van Arsène Wenger. Dean had altijd veel respect voor hem, maar dat veranderde snel. "Ik vond het altijd moeilijk om Arsenal te fluiten door zijn aanwezigheid. Ik vond het altijd een geweldige man, maar eenmaal op het voetbalveld is hij compleet anders."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen