Boadu droomt van het WK, maar: ''Zo realistisch ben ik ook wel''

4 april 2022, 23:18

Wanneer er een WK in aantocht is, durft elke Nederlandse voetballer die de laatste jaren het Oranje-tenue heeft gedragen te dromen van deelname. Dat geldt ook voor Myron Boadu. Maar de spits van AS Monaco is realistisch en weet als geen ander dat een plek in de WK-selectie van Louis van Gaal momenteel totaal niet aan de orde is.

Na 88 wedstrijden in de hoofdmacht van AZ, waarin hij 38 keer scoorde en 18 assists gaf, achtte Boadu afgelopen zomer de tijd rijp voor een volgende stap. De keuze viel op een transfer naar AS Monaco. Boadu had in de eerste twee competitiewedstrijden weliswaar een basisplaats, maar verdween vervolgens uit het elftal. Sindsdien moet hij het vooral doen met (korte) invalbeurten. Scoren deed de oud-speler van AZ pas vier keer. Afgelopen weekeinde maakte hij als invaller nog de winnende in het uitduel met FC Metz.

Bekijk ook: Boadu na afgekeurde goal alsnog de held met fraaie goal

Een fijne opsteker voor de spits. ''Ik voel dat ik er nu weer lekker in kom, ik begin weer fit te worden. Ik ben gewoon blij nu'', vertelde hij in het programma Rondo van Ziggo Sport. Een spits leeft van doelpunten en als er iemand is die de komende tijd doelpunten kan gebruiken, is dat Boadu. Hij is er namelijk alles aan gelegen om zich weer in de kijker te spelen van Jong Oranje. De laatste tijd wordt hij zelfs niet meer opgeroepen door Erwin van de Looi. Afgelopen interlandperiode liet Van de Looi Boadu nog links liggen omdat hij nog maar net hersteld was van een hamstringblessure. 

Daar dacht de spits zelf natuurlijk anders over. ''Dat ik niet meer bij Jong Oranje zit vind ik ook jammer, want iedereen weet hoe graag ik bij de nationale ploeg hoor.'' Via AS Monaco en Jong Oranje hoopt Boadu ook weer op een nieuwe kans in het grote Oranje. De teller staat vooralsnog op één interland, op 19 november 2019 tegen Estland. Boadu was toen direct trefzeker. Maar nadien hoefde hij niet meer op een uitverkiezing te rekenen. Het moet heel gek lopen wil daar richting het WK verandering in komen. ''Natuurlijk, dromen mag altijd. Maar als ik realistisch ben moet ik zeggen dat ik met mijn hoofd bij Jong Oranje zit. Ik moet nog wel wat dingen verbeteren wil ik voor het WK in aanmerking komen, zo realistisch ben ik ook wel'', aldus Boadu. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen