Crystal Palace verkoopt Arsenal flinke opdoffer in strijd om CL

4 april 2022, 22:54

Arsenal heeft maandagavond een flinke tik geïncasseerd in de strijd om Champions League-voetbal. De ploeg van Mikel Arteta had bij een overwinning op Crystal Palace de vierde plek heroverd op Tottenham Hotspur. Maar zo ver kwam het niet, want Crystal Palace won met ruime cijfers: 3-0.

Hoewel Arsenal onlangs met 0-2 onderuit ging tegen Liverpool, verkeert het de laatste tijd in goeden doen. Zo boekte de ploeg van Arteta voor de winterstop nog een belangrijke 0-1 overwinning op Aston Villa. Ze was er veel aan gelegen om die zege maandagavond een goed vervolg te geven tegen Crystal Palace. Niet in de laatste plaats omdat Tottenham Hotspur, vooralsnog de belangrijkste concurrent in de strijd om de vierde plek, zondag met 5-1 had gewonnen van Newcastle United. Daardoor kwamen de Spurs op gelijke hoogte met hun rivaal en dankzij een beter doelsaldo hebben ze de vierde plek zelfs in handen.

Dat zal voorlopig zo blijven, want Arsenal ging maandagavond dus met harde cijfers onderuit in het Selhurst Park. Arteta en zijn manschappen waren gewaarschuwd. Crystal Palace maakte de afgelopen weken namelijk nog indruk door Manchester City op een 0-0 gelijkspel te houden en Everton met ruime cijfers uit de FA Cup te knikkeren. Arsenal liet zich desondanks verrassen. Na zestien minuten was het al raak voor de thuisploeg. Jean-Philippe Mateta opende de score, waarna Jordan Aywe die acht minuten later al verdubbelde. Zo dreigde het al vroeg een pijnlijke avond te worden voor Arsenal en dat werd het dus ook. Mogelijkheden op een treffer kregen de bezoekers wel, maar ze hadden het vizier niet op scherp staan.

In de omschakeling moesten ze ook nog een derde treffer toestaan. Wilfried Zaha benutte een door hem zelf versierde strafschop en bepaalde daarmee de eindstand op 3-0. Een afgetekende overwinning voor Crystal Palace, dat nu negende staat. Arsenal blijft voorlopig de nummer vijf van de Premier League. De voorsprong op West Ham en Manchester United bedraagt slechts drie punten, al heeft Arsenal wel twee wedstrijden minder gespeeld dan West Ham en één duel tegoed ten opzichte van The Red Devils. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen