Ihattaren maakt veel indruk, Romero belangrijk voor Jong PSV

4 april 2022, 21:57   Bijgewerkt: 4 april 2022, 22:02

Mohamed Ihattaren heeft maandagavond zijn visitekaartje afgegeven bij Jong Ajax. Drie dagen na zijn invalbeurt tegen NAC Breda mocht de middenvelder het in het thuisduel met TOP Oss vanaf de start laten zien. En dat deed hij. Ihattaren verzorgde een assist én maakte zijn eerste doelpunt in Ajax-tenue.

Dat de Amsterdamse beloften er veel aan gelegen waren om de thuiswedstrijd tegen TOP Oss winnend af te sluiten, bleek alleen al uit de opstelling. Niet alleen maakte Ihattaren zijn basisdebuut. Ook Brian Brobbey, Mohamed Daramy en Kenneth Taylor verschenen allemaal aan de aftrap. Maar de Amsterdamse beloften hadden het in eerste instantie opvallend lastig met TOP Oss, dat zelfs een aantal goede mogelijkheden kreeg om de score te openen. De openingstreffer viel echter toch aan de andere kant. Brobbey schoot raak vanaf de stip.

Bekijk ook: Ihattaren maakt op fraaie wijze eerste goal in Ajax-tenue

Na de Amsterdamse openingstreffer was er geen houden meer aan voor de bezoekers. De thuisploeg liep nog voor de pauze uit naar een 3-0 voorsprong. Zowel de 2-0 als 3-0 werd gemaakt door Taylor. Zijn tweede maakte de Jong Oranje-international op aangeven van Ihattaren, die bewees nog altijd over een verfijnd linkerbeen te beschikken. In de tweede helft was het de beurt aan Ihattaren. De oud-speler van PSV maakte wederom een goede indruk en bekroonde zijn tweede opwachting bij Jong met een schitterende treffer, tevens zijn eerste in Ajax-tenue. In de blessuretijd redde TOP Oss nog de eer. Niels Fleuren bepaalde de eindstand daarmee op 4-1.

Jong PSV-FC Volendam (2-2)

Een mooie avond dus voor Ihattaren. Dat geldt ook voor Maxi Romero. De Argentijn, die wegens blessureleed nooit zijn belofte heeft kunnen waarmaken, maakte zijn opwachting bij Jong PSV, dat bezoek kreeg van FC Volendam. De bezoekers wisten hun laatste vijf wedstrijden niet te winnen en hadden dus het een en ander recht te zetten. De start mocht er in ieder geval zijn, want Bilal Ould-Chikh schoot FC Volendam met een zwabberschot op voorsprong. Heel lang kon de ploeg van Wim Jonk daar echter niet van genieten. Romero schoot Jong PSV namelijk nog voor de pauze uit een strafschop op gelijke hoogte.

Romero was in de tweede helft opnieuw trefzeker en wederom betekende dat de gelijkmaker. Robert Mühren, wie anders, had de bezoekers vlak voor het uur namelijk op een 1-2 voorsprong gebracht. Maar vier minuten later was het alweer gelijk. Beide ploegen kregen in het vervolg nog mogelijkheden op de winnende, maar die viel niet meer. Vooral FC Volendam drong in de slotfase nog serieus aan, maar het wilde ook in Eindhoven niet vlotten voor het andere Oranje. De ontmoeting eindigde zodoende in een 2-2 gelijkspel, dat voor FC Volendam toch zal voelen als een nederlaag. Het had bij een overwinning op vier punten kunnen komen van koploper FC Emmen, maar zo ver kwam het dus niet. Nummer drie Excelsior volgt op drie punten en hijgt de ploeg van Jonk dus serieus in haar nek.