Koeman gaat Van Gaal opvolgen, terugkeer 'staat al vast'

4 april 2022, 20:36

Hoewel Louis van Gaal zondagavond vertelde dat er eind 2020 prostaatkanker bij hem is vastgesteld, is hij er alles aan gelegen om tijdens het WK in Qatar langs de lijn te staan. Dat wordt zijn laatste grote klus als hoofdtrainer, want na het eindtoernooi zet hij definitief een punt achter zijn trainersloopbaan. Ronald Koeman moet zijn opvolger worden. Volgens De Telegraaf staat de terugkeer van Koeman als bondscoach zelfs al vast.

Van Gaal is niet de enige die gaat vertrekken bij de KNVB. Ook technisch directeur Nico-Jan Hoogma zet een punt achter zijn werkzaamheden bij de voetbalbond. Om die reden is de KNVB er volgens De Telegraaf veel aan gelegen om de opvolger van Van Gaal spoedig vast te leggen. 'De terugkeer van de man die succesvol was bij Oranje (finale Nations League 2019) en goed bij alle spelers lag, staat vast', klinkt het bij de krant. Volgens de krant zijn de besprekingen met Koeman en diens zaakwaarnemer Rob Jansen in volle gang. In Zeist rekent men naar verluidt op een snelle afronding van de gesprekken.

Koeman zijn rentree als hoofdtrainer is zodoende aanstaande. De oefenmeester stond tussen 2018 en 2020 ook al aan het roer bij de nationale ploeg. Onder leiding van voormalig international plaatste Oranje zich niet alleen voor het recente EK, maar behaalde het ook knappe resultaten in de Nations League. Koeman verruilde zijn functie als bondscoach in augustus 2020 voor die van hoofdtrainer bij FC Barcelona. Daardoor ging het EK van afgelopen zomer aan zijn neus voorbij. Koeman veroverde bij FC Barcelona weliswaar de Copa del Rey, maar al met al werd zijn rentree in Catalonië een grote teleurstelling. In oktober vorig jaar kreeg hij van president Joan Laporta te horen dat hij zijn spullen moest pakken.

Lees ook: Koeman ziet rentree als bondscoach van Oranje wel zitten

'Stand-by-vervanger' 

Dat de KNVB Koeman zo snel mogelijk wil vastleggen, kan overigens niet helemaal los worden gezien van de situatie rond Van Gaal. Hoewel de voetbalbond er momenteel volledig op rekent dat Oranje in november mét Van Gaal naar Qatar afreist, ziet ze in Koeman ook een 'stand-by-vervanger', mocht Van Gaal onverhoopt toch niet naar het WK kunnen. De huidige bondscoach is er immers niet zeker van dat hij tegen die tijd honderd procent fit zal zijn. Volgens De Telegraaf was ook Koeman er niet van op de hoogte dat zijn collega ziek is. 'Tot zondagavond wist de ex-international van niets en meende hij op een normale manier in beeld te zijn voor een terugkeer in de rol van bondscoach', klinkt het. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen