Racisme tijdens Atalanta-Napoli: De Roon biedt excuses aan

4 april 2022, 20:09

Napoli deed zondag dankzij een 1-3 overwinning op Atalanta Bergamo weliswaar goede zaken in de titelstrijd, maar niet alle spelers stapten met een glimlach van het veld. Verdediger Kalidou Koulibaly werd tijdens de wedstrijd namelijk racistisch bejegend door een supporter van de thuisploeg. Daags na de wedstrijd heeft Marten de Roon zijn excuses aangeboden voor het voorval op de tribune.

De ontmoeting tussen Atalanta Bergamo en Napoli was een belangrijke in speelronde 31 van de Serie A. De thuisploeg moest winnen om de Champions League-plekken niet uit het oog te verliezen, terwijl de bezoekers een overwinning nodig hadden om in het spoor te blijven van koploper AC Milan. Napoli mocht zich dankzij een 1-3 zege de grote winnaar noemen. Het Italiaanse voetbal was daarentegen de grote verliezer. Het was namelijk niet voor het eerst dit seizoen dat een gekleurde voetbal racistisch werd bejegend.

Voor Koulibaly was het zelfs de tweede keer in korte tijd. Twee weken geleden was hij nog in de uitwedstrijd tegen Hellas Verona het slachtoffer van racisme. Ook op bezoek bij Atalanta Bergamo was het dus raak. De Roon schaamt zich ervoor. Op social media excuseert de Oranje-international zich voor de gebeurtenis van zondag. 'Het maakt me nog steeds verdrietig dat er racisme in het voetbal is. Namens alle ECHTE Atalanta-fans en de mensen uit Bergamo wil ik mijn excuses aanbieden aan Koulibaly', klinkt het.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen