Freiburg in beroep, reglementaire nederlaag dreigt voor Bayern

4 april 2022, 18:42

Bayern München moet vrezen dat het de drie punten tegen SC Freiburg van afgelopen zaterdag moet inleveren. SC Freiburg gaat namelijk in beroep tegen de 1-4 nederlaag. De reden? Bayern München stond kort met twaalf man op het veld. En dat mag natuurlijk niet.

Bayern München beleefde een uitstekend weekend. De koploper van de Bundesliga won zelf met 1-4 van SC Freiburg en zag concurrent Borussia Dortmund met dezelfde cijfers verliezen van RB Leipzig. Het verschil tussen Bayern München en Borussia Dortmund bedraagt inmiddels negen punten. Met nog zes speelronden te gaan stevent Der Rekordmeister dus af op een nieuwe landstitel. Maar het zou zomaar kunnen dat de voorsprong op Borussia Dortmund slinkt naar zes punten. Dat heeft alles te maken met een even opvallend als slordig moment in de uitwedstrijd tegen SC Freiburg.

Een paar minuten voor tijd kwam Niklas Süle binnen de lijnen. Hij moest Kingsley Coman vervangen. Maar de Fransman bleef in het veld staan. Coman kwam zelfs nog aan de bal. Wat volgde was minutenlang oponthoud, waarna scheidsrechter Christian Dingert het duel hervatte met een scheidsrechtersbal én 22 in plaats van 23 spelers. Bayern München maakte er in de absolute slotfase ook nog 1-4 van en boekte dus een ruime overwinning op het SC Freiburg van Mark Flekken. Maar na afloop werd al duidelijk dat de thuisploeg het er mogelijk niet bij zou laten.

Lees ook: Problemen voor Bayern; verkeerde wissel kan nederlaag opleveren

En dat blijkt. SC Freiburg maakte maandagavond middels een statement bekend dat het in beroep gaat tegen de nederlaag. 'SC Freiburg had geen aandeel in of invloed op de gebeurtenissen rond het wisselproces. Niettemin dwingen de regels van de DFB ons formeel om een actieve rol te spelen', citeert Voetbal International. 'In principe hebben we geen enkel belang bij deze actieve rol, die ons tegen onze wil is gegeven, en we voelen ons er buitengewoon ongemakkelijk bij. Desalniettemin heeft het bestuur na intensieve discussies op verschillende niveaus en een juridisch onderzoek besloten om in beroep te gaan.'

De bal ligt nu bij de Duitse voetbalbond. Mocht zij SC Freiburg gelijk geven, krijgt de huidige nummer vijf drie belangrijke punten cadeau in de strijd om een Champions League-ticket. De achterstand op nummer vier RB Leipzig bedraagt nu nog drie punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen