Guardiola is klaar met 'stomme discussie': ''Heel veel kwaliteiten''

Guardiola is klaar met 'stomme discussie': ''Heel veel kwaliteiten''

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

4 april 2022 – Dat Ajax niet meer actief is in de Champions League, betekent natuurlijk niet dat het miljardenbal het volgen niet meer waard is. Zo staan er in de kwartfinale meerdere interessante ontmoetingen op het programma. Wat te denken van die tussen Manchester City en Atlético Madrid? De kraker tussen de Engelse en Spaanse landskampioen betekent ook een weerzien tussen Pep Guardiola en Diego Simeone.

Guardiola en Simeone. Dan heb je het misschien wel over de twee van de grootste tegenpolen in het hedendaagse voetbal. Waar Guardiola met Manchester City heel graag de bal heeft en fraai combinatievoetbal op de mat legt, draait het bij Simeone toch vooral om winnen. De manier waarop, maakt de Argentijn eigenlijk niet zoveel uit. Het heeft Simeone ver gebracht in het voetbal. Ook in de huidige campagne van de Champions League. Zo knikkerde Atlético Madrid in de achtste finale Manchester United uit het miljardenbal.

In de kwartfinale staat Atlético Madrid wederom tegenover een ploeg uit Manchester. City geldt als de torenhoge favoriet om zich te plaatsen voor de halve finale. Guardiola verwacht echter een heel lastig tweeluik, dat hij niet ziet als een botsing van stijlen. Als we de oefenmeester van Manchester City mogen geloven, zijn Simeone en hij helemaal niet zulke tegenpolen als iedereen denkt. ''Nadat ik Atlético heb bekeken kan ik zeggen dat er een misverstand is over zijn speelstijl'', werd Guardiola tijdens zijn persconferentie geciteerd door Voetbal International.

''Het is aanvallender dan veel mensen geloven. In de opbouw nemen ze niet veel risico, maar hoger op het veld hebben ze heel veel kwaliteiten'', is de oefenmeester van Manchester City lovend over de tegenstander van dinsdagavond. De discussie over twee totaal verschillende speelstijlen noemt hij een 'stomme'. ''We willen allemaal gewoon wedstrijden winnen. En als dat lukt heb je toevallig gelijk. Maar het ligt aan de spelers. Zij maken het verschil.'' Die van Guardiola zijn in ieder geval in vorm. Afgelopen zaterdag rekenden ze nog vrij eenvoudig af met Burnley.

Lees ook: Ontknoping nadert: deze clubs strijden in topcompetities om titel

Maar Atlético Madrid is natuurlijk van een totaal ander kaliber. Niet voor niets kroonde de ploeg van Simeone zich in het afgelopen seizoen nog tot de beste van Spanje. Guardiola is dus op zijn hoede. ''Atlético is de kampioen van Spanje. Dat is de competitie waar de laatste twintig jaar de meeste teams de Champions League hebben gewonnen. Ik bewonder Simeone en zijn ploeg. Ze gaan vechten voor iedere meter.'' Guardiola kan in ieder geval vertrouwen tanken uit zijn voorgaande ontmoetingen met Simeone: hij won er twee van de drie.

Reacties

gerelateerd