Mooi gebaar: geschrokken Xavi stuurt Van Gaal uitnodiging

4 april 2022, 13:58

Xavi Hernández heeft Louis van Gaal uitgenodigd om binnenkort een wedstrijd van FC Barcelona in Camp Nou bij te wonen. De bondscoach van het Nederlands elftal maakte zondagavond bekend sinds 2020 te lijden aan een agressieve vorm van prostaatkanker.

Xavi en Van Gaal hebben altijd al een bijzondere band gehad. Het was de Nederlander die Xavi zijn officiële debuut in de hoofdmacht van FC Barcelona gunde en al snel veel minuten liet maken. Xavi is er altijd van overtuigd geweest dat Van Gaal een van de belangrijkste coaches in zijn imposante loopbaan is geweest. Juist daarom schrok Xavi van de berichten over zijn oude leermeester.

Lees ook: Prostaatkankerstichting weerlegt hoopvolle uitspraken Van Gaal

Xavi heeft daarom besloten een uitnodiging te sturen om tijdens het slot van La Liga een wedstrijd te komen bezoeken, meldt Mundo Deportivo. Van Gaal zou enthousiast hebben gereageerd en hebben beloofd binnenkort het vliegtuig naar Barcelona te pakken. Het is nog niet duidelijk om welke wedstrijd het gaat. Barça speelt in competitieverband nog tegen Cádiz, Rayo Vallecano, Real Mallorca, Celta de Vigo en Villarreal in Camp Nou.

De club FC Barcelona stak de coach via social media een hart onder de riem. Datzelfde gold voor oud-speler Andrés Iniesta, die eveneens veel aan Van Gaal te danken heeft. 'Veel sterke, meester. Al mijn steun', schreef de middenvelder op Twitter.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen