Transferwaarde Hazard 134 miljoen gedaald, ook duikeling Messi

4 april 2022, 10:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dat de carrière van Eden Hazard in het slop zit, mag geen verrassing heten, maar de keldering in transferwaarde van de buitenspeler is wel heel schrijnend. De website Transfermarkt.nl is leidend in het beoordelen van de transferwaarde van voetballers en heeft de grootste waardedalingen van spelers sinds 2019 in kaart gebracht. Naast Hazard zijn ook de waardes Messi en Neymar flink gekelderd.

Hazard was in 2019 nog de grote smaakmaker van de Premier League en had bij Chelsea een marktwaarde van 150 miljoen euro. Real Madrid kaapte de Belg voor 115 miljoen euro weg, maar sindsdien kampt hij met een combinatie van blessureleed en een vormcrisis. Dat heeft ervoor gezorgd dat de waarde van Hazard momenteel nog maar op 16 miljoen euro wordt geschat. Een daling van 134 miljoen dus.

Niet alleen op hem lijkt Real Madrid flink verlies te maken, maar ook Isco en Gareth Bale zijn behoorlijk in waarde gezakt. Isco is van 60 miljoen naar 7,5 miljoen gegaan terwijl Bale van 60 naar 3 miljoen ging. Paris Saint-Germain kan erover meepraten. Zowel Neymar (van 180 naar 90) als Lionel Messi (150 naar 60) is sinds 2019 met 90 miljoen euro in waarde gedaald.

Lees ook: Pijnlijke top tien grootverdieners La Liga: Bale en Hazard aan kop

De Nederlander die het meest heeft ingeboet aan marktwaarde is Virgil van Dijk. In 2019 was zijn waarde nog negentig miljoen euro, maar in de tussentijd is die waarde flink afgenomen. Dat heeft enerzijds te maken met de coronacrisis, waardoor alle spelers minder waard werden, maar anderzijds ook met de zware blessure die Van Dijk heeft gehad en de toename in leeftijd. De verdediger is nu nog 55 miljoen waard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen