Union en Nieuwkoop nog geen kampioen: ''In Nederland wel''

3 april 2022, 21:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Union Sint-Gillis boekte zondagmiddag een 1-3 overwinning op Standard. Een bijzondere zege, want daardoor is de ploeg uit Brussel de eerste promovendus in de geschiedenis van het Belgische voetbal die de reguliere competitie afsluit als koploper. Maar kampioen is ze nog niet, realiseert ook Bart Nieuwkoop zich. De oud-speler van Feyenoord was belangrijk voor zijn ploeg.

Union Sint-Gillis promoveerde vorig seizoen van het tweede naar het hoogste niveau. De verwachtingen waren niet heel hoog. Maar na de eerste speeldag bleek Union Sint-Gillis al een ploeg om serieus rekening mee te houden. Ze won in het openingsweekend van rivaal Anderlecht en gaf daarmee haar visitekaartje af. En dat heeft België geweten, want Union Sint-Gillis is, met nog één speeldag te gaan in de reguliere competitie, niet meer te achterhalen als koploper.

De voorsprong op nummer twee Club Brugge bedraagt vijf punten. Normaliter was de landstitel al in handen van Union Sint-Gillis, maar in België treffen de nummers één tot en met vier elkaar na de reguliere competitie nog in een kampioenspoule én worden de punten ook nog eens gehalveerd. ''Natuurlijk is dit systeem wat vervelend, maar dat wisten we op voorhand'', zei Nieuwkoop na afloop van het met 1-3 gewonnen duel met Standard tegen Het Nieuwsblad. Nieuwkoop kopte zijn ploeg in de zeventigste minuut op voorsprong en had zo een belangrijk aandeel in de 23e overwinning van het seizoen.

Bekijk ook: Nieuwkoop met doelpunt belangrijk voor koploper Sint-Gillis

Nieuwkoop en zijn ploeggenoten zullen de komende weken echter nog wat vaker moeten winnen om daadwerkelijk voor een van de grootste stunts in het Belgische voetbal te zorgen. ''In Nederland waren we nu al kampioen geweest, maar hier moeten we nog extra wedstrijden spelen. Maar dat wist ik toen ik hier tekende. We zijn hoe dan ook enorm trots op deze eerste plaats, maar we hebben nog niets in handen. We gaan alles geven in de Champions' play-offs, dat is zeker'', aldus de Nederlander.

In de nacompetitie nemen Union Sint-Gillis en Nieuwkoop het naar alle waarschijnlijkheid op tegen Club Brugge, Antwerp FC én Anderlecht. Anderlecht boekte zondagavond een overtuigende 4-0 overwinning op Charleroi. Joshua Zirkzee maakte de 2-0. Volgend weekend staat in België in het teken van de laatste speeldag van de reguliere competitie. Koploper Union neemt het dan op tegen Beerschot, dat al zeker is van degradatie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen