NEC zet lijn in uitwedstrijden door na wondergoal Vet

3 april 2022, 18:59

NEC heeft zondagmiddag een knappe 1-2 overwinning geboekt op bezoek bij SC Cambuur. In een zeer rommelig duel in het Cambuur Stadion was het invaller Javier Vet die een kwartier voor tijd zijn ploeg met een fantastische knal op voorsprong zette. Daardoor blijft NEC bezig aan indrukwekkende reeks in uitwedstrijden.

Hoewel je zou denken dat NEC in de eigen Goffert meer punten zou pakken dan in uitwedstrijden, is dat niet het geval. De ploeg van Rogier Meijer, die ondanks een matige vertoning in Leeuwarden nu knap achtste staat in de Eredivisie, heeft het moeilijk in eigen huis. Ook tegen de ploegen die bivakkeren in de degradatiezone, zoals Sparta Rotterdam en RKC Waalwijk, wordt er in De Goffert maar niet gewonnen.

Door de indrukwekkende zeges in uitduels staat NEC er momenteel dus zo goed voor in de Eredivisie. Dat bleek vandaag ook weer in Leeuwarden, waar de Nijmegenaren het eigenlijk erg lastig hadden. Het was een zeer rommelige ontmoeting met Cambuur. NEC had moeite om met goed combinatiespel tot aanvallen te komen, waardoor invaller Vet maar eens bedacht om te schieten van afstand. Dat deed de middenvelder, die eerder in de Eredivisie uitkwam voor De Graafschap, op fantastische wijze. Een keiharde pegel van de defensieve middenvelder vloog prachtig de bovenhoek in langs Cambuur-goalie Pieter Bos.

Een doelpunt dat totaal niet paste bij de wedstrijd in het Cambuur Stadion, maar het was er wel eentje die er voor heeft gezorgd dat NEC de goede reeks in uitwedstrijden heeft doorgetrokken. Eerder dit seizoen werd er al gewonnen op bezoek bij onder meer FC Groningen, sc Heerenveen en FC Twente.

De winnende treffer van Vet zorgt er daarnaast voor dat NEC mag blijven dromen van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De Nijmegenaren staan nu op 35 punten en staan slechts één punt achter op de nummer acht, FC Groningen. Als de ploeg van nou ook in thuiswedstrijd - om te beginnen volgende week tegen FC Twente - ook nog eens goed gaat presteren, kan het zomaar nog eens een heel speciaal seizoen worden.

Lees hier het wedstrijdverslag terug!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen