Pijnlijk debuut: Wolfsburg met Nederlandse trainer hard onderuit

3 april 2022, 18:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

VfL Wolfsburg heeft zondagmiddag een 3-0 nederlaag geleden op bezoek bij FC Augsburg. Extra pijnlijk was dat voor de pas 25-jarige Tilburgse trainer Vincent Heilmann. Hij maakte zijn debuut als hoofdcoach van Wolfsburg, maar heeft daar dus niet bepaald van kunnen genieten.

Het was uiteraard opmerkelijk dat Wolfsburg met de nog piepjonge Heilmann aan het roer een Bundesliga-wedstrijd inging. Hij vervult normaal gesproken de rol van assistent-trainer, nadat Mark van Bommel hem afgelopen zomer meenam naar Duitsland. Reden voor zijn tijdelijke promotie was de coronabesmetting van de eigenlijke hoofdtrainer Florian Kohfeldt. Hij kon nog geen negatieve test overleggen en was er dus niet bij. 

Binnen een minuut zag Heilmann het echter al misgaan in Augsburg. Iago verzorgde een bliksemstart en zette de thuisploeg al na 52 seconden voetballen op voorsprong. Na rust werd die voorsprong verder uitgebouwd dankzij doelpunten van Florian Niederlechner en Mads Pedersen. Wolfsburg ging met 3-0 onderuit; de derde nederlaag op rij voor de in nood verkerende ploeg.

Daarmee blijft Wolfsburg de nummer dertien van de Bundesliga, maar zakt het naar plek veertien als Augsburg ook komende maandag van FSV Mainz weet te winnen. De ploeg die zich vorig seizoen nog plaatste voor Champions League-voetbal, moet inmiddels serieus vrezen voor degradatie. Het gat met de streep is nog maar vijf punten. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen