Twee penalty's tegen voor Mulder: "Als de VAR zo lang duurt..."

3 april 2022, 18:05

Erwin Mulder kon zijn sc Heerenveen zondagmiddag maar gedeeltelijk redden in de wedstrijd tegen Sparta (1-1). De doelman stopte in de eerste helft een penalty, maar kreeg er in de tweede helft nog eens een tegen, die wél werd benut. Zelf had hij zijn twijfels bij de strafschoppen en het oponthoud dat hierbij kwam kijken.

"Het gebeurde aan de kant waar de grensrechter en de scheidsrechter stonden", begon Mulder over de eerste strafschop. "Als het dan zo lang duurt om te kijken of het wel of geen penalty is, dan denk ik van niet. Op een gegeven moment moet een scheidsrechter ook gewoon een eigen keuze maken."

Dat het zo lang duurde, zag Mulder ook als voordeel. Het bracht de nemer, Lennard Thy, volgens hem uit zijn concentratie. "Het duurde langer voor hij hem kon gaan nemen en gelukkig kon ik 'm tegenhouden. Ik baal er wel van dat ik bij die tweede te snel ging. Daardoor gaf ik hem de keuze om 'm door het midden te schieten."

Degradatiestreep

Met het behaalde punt staat Heerenveen nu op 31 punten, negen punten boven de degradatiestreep. "Nog niet veilig genoeg", zo oordeelde Mulder. "We willen naar boven kijken en als we drie punten hadden meegenomen, konden we volgende week gelijk komen met Groningen (op een play-offplek, red.). Dan ziet de wereld er weer heel anders uit. Maar ik denk wel dat we blij moeten zijn met dit punt", besloot hij. 

Zie ook: Nieuwe VAR-discussie: was deze belangrijke strafschop voor Sparta terecht?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen