Boadu en De Roon scoren, driedubbel pech voor Van de Beek

3 april 2022, 16:53

Marten de Roon heeft Atalanta Bergamo niet voor een nederlaag kunnen behouden. In de topper tegen Napoli ging de formatie zondagmiddag met 1-3 onderuit, waarbij de Nederlandse middenvelder met een kopbal voor het enige doelpunt van de thuisclub zorgde. Dat resultaat is ook slecht nieuws voor koploper AC Milan, dat Napoli voorlopig naast zich moet dulden op de ranglijst.

Na een klein uur kopte de goed spelende Nederlandse middenvelder een hoekschop van Aleksey Miranchuk tegen de touwen voor het elftal bij wie Hans Hateboer en Teun Koopmeiners eveneens in de basis stonden tegen de nummer twee van Italië: 1-2. Maar een punt leverde zijn doelpunt niet op, want juist op het moment dat Atalanta aanzette om de gelijkmaker te maken, besliste Napoli het duel aan de andere kant via Elif Elmas.

De Roon eindigde de wedstrijd overigens met een vervelend gevoel, want de Nederlander haalde een counter via Dries Mertens eruit om een vierde goal van Napoli te voorkomen, maar deed dat op onreglementaire wijze. Dat leverde hem zijn zesde gele kaart van het seizoen op, waardoor hij geschorst is voor de ontmoeting met Sassuolo komend weekend.

West Ham UnitedEverton 2-1

Het was een hele zure zondagmiddag voor Donny van de Beek (24). De middenvelder was hersteld van zijn ziekte en begon voor het eerst sinds twee duels weer eens in de basis, maar speelde toch geen minuut. De Nederlandse middenvelder viel met een nog onbekende blessure uit in de warming-up, zag zijn ploeg vervolgens voor de vierde keer in de laatste vijf officiële wedstrijden verliezen én merkte ook nog eens op dat Mason Holgate, zijn vervanger vlak voor het duel, het enige doelpunt maakte namens The Toffees. In alle opzichten een vervelende middag voor de oud-Ajacied.

FC Metz – AS Monaco 1-2

Myron Boadu (21) was zondagmiddag goud waard voor AS Monaco. De Nederlandse spits viel halverwege in bij een doelpuntloze tussenstand op bezoek bij FC Metz en was twintig minuten voor tijd verantwoordelijk voor het winnende doelpunt. Ibrahim Amadou had het openingsdoelpunt van Wissam Ben Yedder nog ongedaan gemaakt, maar na de goal van de voormalig spits van AZ (zijn vierde in dienst van de Ligue 1-club) was de zege binnen voor de Monegasken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen