Van de Beek valt bij rentree nog voor startsignaal weg bij Everton

3 april 2022, 15:21

Slecht nieuws voor Donny van de Beek (24): de Nederlandse middenvelder keerde zondag eindelijk terug nadat hij twee wedstrijden ontbrak vanwege ziekte. Maar nog voor er werd afgetrapt tegen West Ham United in de Premier League viel de oud-Ajacied alweer uit met een blessure.

Van de Beek ontbrak voor de interlandperiode de laatste twee wedstrijden bij Everton, dat hard tegen degradatie vecht momenteel in de hoogste afdeling van Engeland. Op het moment dat de Nederlander dit weekend voor het eerst weer inzetbaar was, keerde hij ook meteen terug aan de aftrap. Toch zou hij niet starten, want in de warming-up liep Van de Beek een blessure op.

Wat er precies mankeerde werd niet helemaal duidelijk, maar de middenvelder ging in elk geval hoofdschuddend naar de kant. Enigszins opmerkelijk was dat niet Dele Alli, maar Mason Holgate hem kwam vervangen aan de aftrap tegen West Ham United. Zodoende blijft de teller van de huurling van United vooralsnog op slechts zes officiële wedstrijden in het blauw staan. 

Lees ook: Oekraïense ploeggenoot dankt Van de Beek voor prachtig gebaar

Van de Beek is niet de enige speler die manager Frank Lampard moet missen in de strijd tegen degradatie, want ook Seamus Coleman (ziek), Nathan Patterson en André Gomes (beiden geblesseerd) ontbreken. Jordan Pickofrd keerde net als Van de Beek terug bij The Toffees en begon wél gewoon aan het duel met The Hammers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen