Schotse landstitel Van Bronckhorst ver weg na ontsierde Old Firm

3 april 2022, 14:55

De Schotse landstitel voor Giovanni van Bronckhorst is bijzonder ver weg met Rangers FC. In eigen huis ging de Nederlandse coach zondagmiddag tijdens The Old Firm onderuit tegen Celtic, ondanks een razendsnelle voorsprong (1-2). Daardoor is het verschil tussen beide teams zes punten en wordt het kampioenschap een héél moeilijk verhaal.

Het binnen de lijnen af en toe zo prachtige voetbalgevecht werd overigens wel sterk ontsierd door een actie van de aanhang van de thuisclub. Halverwege werd er namelijk een kapotte glazen fles op het veld gegooid in het strafschopgebied van Celtic-keeper Joe Hart (zie onder). Die kwam daar gelukkig op tijd achter, waardoor het glas uit het zestienmetergebied verwijderd kon worden.

Gelukkig, want in het tweede bedrijf moest Hart een aantal keer flink gestrekt in zijn doelgebied om de tegen een voor de pauze opgedane 1-2 achterstand vechtende Rangers van het scoren af te houden – bijvoorbeeld bij een harde en lage poging van Fashion Sakala een kwartier voor tijd. Aan de andere kant kreeg Liel Abada nog twee heel grote kansen om het duel te beslissen: eerst schoot hij naast en vervolgens redde Allan McGregor bijzonder fraai.

Lees ookRangers-fans protesteren met tennisballen

Desondanks trok Celtic met vallen en opstaan aan het langste eind in de spijkerharde derby, die net als zijn eerste editie werd verloren door Van Bronckhorst. En dus het wordt zeer lastig voor Rangers, maar de Schotse titel is nog niet helemaal buiten bereik. Na het laatste duel in de reguliere competitie volgen er nog vijf wedstrijden in de kampioenspoule tussen de nummers één en zes. Daarin komt Rangers nog een keer tegenover Celtic te staan, maar de titel heeft het na zondag zéker niet meer in eigen handen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen