Treurig: bij FC Volendam onwel geraakte supporter overleden

3 april 2022, 13:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Treurig nieuws uit Volendam: de vrijdag op de tribune onwel geworden supporter Wim Keizer is overleden. Hoewel bij het treurige incident meteen eerste hulp werd toepast, er EHBO beschikbaar was en ook de clubarts bijsprong, is de oer-Volendammer op tachtigjarige leeftijd overleden.

Dat heeft FC Volendam zondag naar buiten gebracht. Ondanks het meteen handelen na het voorval op de tribune afgelopen vrijdag tijdens de 1-2 nederlaag tegen TOP Oss, bleek zondagochtend dat de verleende zorg Keizer uiteindelijk niet heeft kunnen redden. De club maakte zijn overlijden op het clubkanaal in bekend. 

'Wim was het visitekaartje van het dorp Volendam. Een uitgesproken persoonlijkheid met het hart op de juiste plaats. Naast zijn betrokkenheid bij legio lokale initiatieven, was Wim trouw volger van FC Volendam', schrijft de Eerste Divisie-club op haar site. 'Weinig wedstrijden zijn in de afgelopen decennia aan hem voorbij gegaan. Kritisch als het moest, maar bovenal trots op 'zijn' club. Het dorp en de club gaan Wim Keizer missen. FC Volendam wenst nabestaanden veel kracht toe in deze zware tijd.'

Vrijdag stond de wedstrijd in de 33e minuut overigens in het teken van een andere FC Volendam-supporter, Bryan Houtkoop, die bij een eenzijdig ongeluk voor coma vecht voor zijn leven. Er was een applaus om hem een hart onder de riem te steken (zie foto). 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen