Siem de Jong baalt van communicatie sc Heerenveen

3 april 2022, 09:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Siem de Jong (33) was enigszins verbaasd over de mededeling die hij deze week kreeg van sc Heerenveen. De Friese club besloot het aflopende contract van de routinier niet te verlengen en met hem kreeg nog een flink aantal spelers die boodschap. "Het was wel een beetje een verrassing", erkende hij.

Dat vertelt De Jong tegenover Omrop Fryslân over het nieuws dat afgelopen week naar buiten kwam. Vooral dat het hem onaangekondigd werd medegedeeld, stak enigszins. "Het enige wat ik dan een beetje mis, is dat ik niet het jaar door wat meer gesprekken heb. Dit was het eerste gesprek", legt hij zijn verbazing uit. "Ik had het wel een beetje verwacht. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat er binnen de club speelde."

Hoewel De Jong het niet leuk vindt, snap hij wel dat sc Heerenveen bepaalde dingen anders gaat doen met Kees van Wonderen als nieuwe coach en dat men moet doorselecteren in het Abe Lenstra Stadion. "Ik kan ook niet zeggen dat ik dit laatste seizoen genoeg gepresteerd heb om dat af te dwingen. Het was niet de meest succesvolle periode en in dat opzicht kan ik het prima begrijpen. Ik had het wel lekker gevonden er wat meer over te praten."

Lees ook: Heerenveen krijgt totaal ander gezicht: acht spelers vertrekken

Hoewel De Jong nog niet weet wat hem in de toekomst staat te wachten, wil hij 'in principe' wel actief blijven als voetballer. "Er zijn wat dingen die ik wel zou doen en wat dingen die ik nou wil doen en dat ga ik thuis ook eens even rustig bespreken", aldus de oud-speler van onder meer Ajax, Newcastle United, PSV, Sydney FC en FC Cincinnati.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen