Door Van Gaal en Slot gecomplimenteerde Malacia had topweek

3 april 2022, 09:10

Tyrell Malacia (22) kende een geweldige week. De back van Feyenoord kreeg complimenten van Louis van Gaal en Arne Slot en zou worden gevolgd door het Olympique Lyon van Peter Bosz. Bovendien was er zaterdagavond een zege op Willem II (2-0), al ging dat enigszins moeizaam voor de Rotterdammers in de eigen Kuip.

"Ik heb heel de week genoten", glimlachte Malacia tegenover ESPN over zijn dagen bij het Nederlands elftal. "Je leert nieuwe dingen, krijgt veel dingen mee en ik heb minuten mogen maken. Dat is helemaal top. Maar nu is het ook wel weer lekker om bij Feyenoord en onze supporters te zijn."

Hoewel Malacia nog 'een klein beetje last' overhield aan zijn periode bij Oranje, kon hij wel gewoon spelen tegen Willem II. "Vooral de eerste helft waren we goed en hebben we bijna niks weggegeven. We creëerden heel veel, maar de goal viel niet. Dat is lastig tegen een Willem II dat heel erg inzakt. We moesten in elk geval vol gas gaan."

Lees ookLyon aast op Malacia en haalt per direct aanvaller door FIFA-regel

Uiteindelijk brak Luis Sinisterra de ban voor de Rotterdammers en gooide Bryan Linssen het duel in het slot. "Als Bryan achter zo'n bal aan gaat, kan er altijd iets gebeuren. Hij loert op die ballen. Het is goed dat we niet geforceerd de goal zijn gaan zoeken, maar we hielden geduld. De laatste vijf tot tien minuten hebben we misschien iets ingezakt, maar dan moet je met een voorsprong niks weggeven en druk op de bal houden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen