Klaassen haalt uit naar eigen fans: "Dat zijn geen supporters"

3 april 2022, 10:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen heerste er teleurstelling bij Ajax-captain Dusan Tadic. De aanvaller werd door het publiek van zijn oude ploeg uitgefloten en dat deed hem pijn. Niet alleen hij kreeg een fluitconcert om de oren, maar ook teamgenoot Daley Blind. Blind werd echter niet uitgefloten door het thuispubliek, maar door de eigen aanhang.

Op de persconferentie is Davy Klaassen in de bres gesprongen voor zijn teamgenoot. "Als jij een speler van de tegenstander uitfluit, dat is tot daaraan toe. Maar je eigen spelers moet je nooit uitfluiten vind ik. Iedereen speelt weleens slecht en iedereen heeft weleens mindere periodes. Als jij fan van de club bent en je gaat spelers uitfluiten en juichen als ze gewisseld worden, dan zijn dat geen echte supporters. Natuurlijk raakt dit hem. Ik wil niet voor hem spreken, maar hij houdt van de club. Dan raakt het je."

Trainer Erik ten Hag was evenmin te spreken over het uitvak in Groningen. "Ik vind dat niet kunnen. Een speler die de club zo veel heeft gebracht en die het Nederlandse voetbal zo veel heeft gebracht. Op de Nederlandse velden loopt geen speler met net zo'n palmares als Daley Blind en die wordt dan zo bejegend en zo bekritiseerd. Door zijn eigen fans nota bene. Dan kunnen we flinke lessen leren van het buitenland, waar spelers veel meer respect krijgen."

Lees ook: Liefde tussen Groningen en Tadic bekoeld: "Ik begrijp het niet"

Blind werd mede uitgefloten doordat het met Ajax in zijn geheel niet liep, zo beaamde ook Klaassen. "In de eerste helft stonden we inderdaad niet goed. We hadden bepaalde dingen getraind, omdat we dat verwachtten van hen, maar dat deden ze net iets anders. Daardoor was er veel twijfel in de ploeg, maar dan moeten we dat sneller organiseren. Dat deden we niet, pas vanaf de 35e minuut. Dan ziet het eruit alsof je niet wil en of je niet scherp bent."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen