Scorende Malen klaar in titelstrijd na afgang, Real dankt arbitrage

Scorende Malen klaar in titelstrijd na afgang, Real dankt arbitrage

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

2 april 2022 – De titelstrijd in Duitsland vertoont steeds meer tekenen van een gelopen race. Eerder won Bayern München al vrij eenvoudig van nummer vijf Freiburg en nu heeft Borussia Dortmund zelf wel punten laten liggen. Op een pijnlijke avond werd het weggevaagd door RB Leipzig, dat met 1-4 won. Het gat tussen Dortmund en Bayern bedraagt daardoor nu negen punten.

Al na een halfuur was het duidelijk dat het een hele lastige middag ging worden voor de nummer twee van de Bundesliga. Donyell Malen moest zich tevredenstellen met een plek als reserve door de terugkeer van Erling Haaland, maar door een dubbeltreffer van Konrad Laimer stond Leipzig binnen no time op 0-2 voorsprong. Christopher Nkunku zette zijn ploeg vervolgens op 0-3, waarna Malen alsnog in de ploeg werd gebracht. Met een rake kopbal dacht hij de eer nog te redden voor Dortmund, maar Dani Olmo besliste de wedstrijd op 1-4, waardoor Dortmund de titel lijkt te kunnen vergeten.

Real dankt arbitrage
Waar de spanning in Duitsland verdween, leek de spanning in de Spaanse competitie heel even weer terug te keren. Real Madrid had het erg lastig op bezoek bij Celta de Vigo, maar een hattrick aan penalty's voorkwam uiteindelijk duur puntenverlies. Drie keer was heel licht contact genoeg voor Pablo Gonzalez om de bal op de stip te leggen.

De eerste strafschop benutte Karim Benzema feilloos. Celta kwam vervolgens wel terug in de wedstrijd door een goal van good old Nolito. Een klein halfuur voor tijd mocht Benzema opnieuw aanleggen voor de belangrijke tweede treffer, maar toen faalde de Fransman vanaf elf meter. Gelukkig voor hem kreeg hij van de scheidsrechter enkele minuten later een herkansing en toen schoot Benzema de 1-2 wel binnen. Real vergroot de voorsprong op Sevilla (tijdelijk) tot twaalf punten. Sevilla speelt zondag tegen FC Barcelona.


Reacties

gerelateerd