Even voorstellen: dit zijn de opponenten van Oranje op het WK

2 april 2022, 14:43

Tijdens de loting voor het WK in Qatar werd het Nederlands elftal gekoppeld aan het gastland, Senegal en Ecuador. Vrij onbekende landen voor Oranje, dat het in het verleden nog zelden opnam tegen die drie ploegen. Reden om eens een blik te werpen op de kwaliteiten: wie zijn de sterspelers en moet het Nederlands elftal vrezen voor uitschakeling?

Qatar

Om maar meteen duidelijk te zijn: de kans was nihil geweest dat Qatar van de partij was geweest als het niet de organisator van het eindtoernooi was geweest. Het land plaatste zich in de historie nog nooit voor het WK voetbal. Qatar is de nummer 51 van de FIFA-wereldranking, maar toch moet van onderschatting geen sprake zijn. Het Aziatische land versloeg onlangs Bulgarije nog met 2-1 in een oefenwedstrijd.

Aanvoerder en sterspeler van het land is Almoez Ali, die op zijn 25ste al all-time topscorer is van Qatar. De spits, die werd geboren in Soedan, was tot dusverre al 36 keer trefzeker in het shirt van de nationale ploeg. Bij zijn ploeg Al-Duhail SC staat de spits na zeventien optredens op zeven treffers en zes assists.

Senegal

Piet de Visser voorspelde ooit dat het niet lang meer zou gaan duren voordat een Afrikaans land zich tot wereldkampioen zou kronen. Hoewel de verschillen in kwaliteit tussen Afrika en Europa nog levensgroot lijken, is Senegal voor het Nederlands elftal een ploeg om rekening mee te houden. Onlangs kroonde het West-Afrikaanse land nog tot winnaar van de Afrika Cup.

Ecuador

In Ecuador treft het Nederlands elftal een zeer taaie opponent. Daarvoor hoeven we alleen maar naar de laatste resultaten te kijken. Zo kwamen het ijzersterke Brazilië (de nummer één van de wereld, red.) en Argentinië niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Ecuador. Bovendien werd afgelopen week Chili verslagen, waardoor Ecuador opnieuw van de partij is op het mondiale eindtoernooi.

Lees ook: Bekijk hier de volledige loting voor het WK in Qatar

Bij La Tricolor is de hoop nog altijd gevestigd op spits Enner Valencia. Met zijn 32 jaar is hij nog niet op zijn retour. De aanvaller van Fenerbahce was in zeventig interlands goed voor 35 treffers. De aanvoerder van Ecuador zal komende winter hopen zijn kunsten nog eenmaal te kunnen tonen op het allerhoogste podium. Zijn landgenoten hopen vurig met hem mee.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen