Mauro verklaart Nederlands paspoort en staat open voor Oranje

2 april 2022, 12:59

Mauro Júnior mag zich binnen afzienbare tijd officieel Nederlander noemen. De vleugelverdediger van PSV komt uit Brazilië, maar staat bijna lang genoeg onder contract in Eindhoven om een tweede nationaliteit aan te nemen. De reden daarachter is niet dat hij geselecteerd wordt voor Oranje, maar hij zou er wel voor openstaan.

In sommige Europese competities mogen maar een beperkt aantal spelers onder contract staan die niet uit de Europese Unie komen. Met een Nederlands paspoort kan de Braziliaan die regelgeving omzeilen, waardoor hij interessanter is voor clubs. "Dat maakt de zaken in de toekomst allemaal een stuk makkelijker", aldus Mauro in gesprek met de NOS.

Het betekent automatisch dat de multifunctionele voetballer op de radar van Oranje kan verschijnen. "Tja, alles is mogelijk. Natuurlijk sta ik ervoor open als de bondscoach van Nederlands interesse in mij heeft. Maar ik bekijk altijd alles wedstrijd voor wedstrijd. Ik kan nu niet over de toekomst gaan praten. Ik moet gewoon de beslissingen nemen die het beste voor mijn loopbaan zijn", vertelt de voetballer, die door Roger Schmidt is omgeturnd van aanvallende middenvelder naar vleugelverdediger.

"Ik moet natuurlijk wel iets vaker verdedigen, maar in balbezit ben ik gewoon een vleugelspeler. En dat heb ik in het verleden veel vaker gedaan", aldus de voetballer, die lovend is over de Duitse oefenmeester die aan het einde van het seizoen vertrekt. "De trainer heeft mij veel vertrouwen gegeven. Hij verdient het om hier met een prijs te vertrekken. Dat is mijn doel en die van het team. Daarnaast is het een goede coach en een mooi persoon."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen