Guardiola ziet in 'ongelooflijk mens' Ten Hag een goede opvolger

2 april 2022, 12:14

Pep Guardiola is lovend over Erik ten Hag, die hem mogelijk komt vergezellen in Manchester. Waar de Spanjaard trainer is bij City, staat de Nederlander torenhoog op het verlanglijstje van stadgenoot United. De eindverantwoordelijk van The Blues snapt dat wel.

Guardiola werkte in het verleden samen met Ten Hag bij Bayern München. Waar hij het eerste elftal trainde, was de huidige trainer van Ajax daar de oefenmeester van de beloftenploeg. Op de persconferentie voor het Premier League-duel met Burnley kijkt de Spaanse trainer met veel genoegen terug op die periode. "Hij is een ongelooflijk persoon, een ongelooflijk mens. Het verbaasde mij hoe bescheiden en goed hij was. Dat je zie nu ook aan Ajax. Hij heeft heel veel kwaliteit."

Lees ook: Ten Hag populair bij Manchester United-fans: "Ik was verbijsterd"

Tijdens het perspraatje krijgt de oefenmeester de vraag of Ten Hag een goede opvolger van hem zou zijn. "Wil je dat ik wegga? Ontsla je me?", grapt Guardiola, waarna hij serieus doorgaat: "Hij kan mij zeker opvolgen. Als je kijkt waarop hij de wedstrijden met Ajax benadert, dan is hij zeker een van de personen die dat goed zou kunnen."

De kans dat Ten Hag aan de slag gaat bij City lijkt klein, aangezien hij naar alle waarschijnlijkheid de nieuwe trainer van United wordt. De eerste gesprekken tussen de trainer en de club zouden van beide kanten goed aangevoeld hebben. De Nederlander moet de Engelse grootmacht weer terugbrengen naar de top.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen